* این مطلب پس از انتشار، تصحیح و بازنویسی شده است
هواشناسان از چند روز پیش، آسمانی ابری را در روز دوشنبه ۲۰ فروردین، پیشبینی کرده بودند، اما میلیونها تماشاگر در امتداد باریکهای که از مکزیک، ایالات متحده و کانادا میگذرد، در انتظار هستند تا شاهد یک خورشیدگرفتگی کامل باشند.
آب و هوای مناسب برای مشاهده این رویداد تنها در انتهای منطقه خورشیدگرفتگی، یا کسوف، یعنی در ایالتهای ورمانت و مِین و همچنین مناطق نیوبرانزویک و نیوفاندلند انتظار میرود.
اگر آب و هوا مناسب باشد، تقریبا همه در آمریکای شمالی می توانند شاهد دست کم یک خورشیدگرفتگی جزئی باشند ولی به لطف مسیر پر جمعیت و بیش از چهار دقیقه خورشیدگرفتگی کامل، انتظار میرود ایالات متحده بزرگترین جمعیت گردآمده برای مشاهده خورشیدگرفتگی را تجربه کند.
الکسا مینز، هواشناس سرویس ملی هواشناسی ایالات متحده، روز یکشنبه ۱۹ فروردین، به رسانه ها گفت: «پیشبینی پوشش ابری یکی از پیچیده ترین پیشبینیها در هواشناسی است» و افزود: «ولی دستکم برف نخواهد آمد.»
انتظار میرود که در خورشیدگرفتگی روز دوشنبه، ماه به طور کامل مقابل خورشید قرار بگیرد. در این خورشیدگرفتگی ۴ دقیقه و ۲۸ ثانیهای، تنها جو بیرونی خورشید یا تاج آن قابل مشاهده است و زمان به قدر کافی هست تا پرندگان و سایر حیوانات در سکوت فرو بروند و سیارات، ستارگان و حتی ستارههای دنبالهداری در آسمان مشاهده شوند.
هفت سال پیش که خورشیدگرفتگی دیگری در ایالات متحده قابل مشاهده بود، به علت فاصله دورتر ماه از زمین، زمان آن تقریبا نصف زمان کسوف کنونی بود.
بیست و یک سال طول خواهد کشید تا ایالات متحده شاهد خورشیدگرفتگی دیگری در این مقیاس باشد.
خورشیدگرفتگی روز دوشنبه که زمان آن از ظهور اولین نشانه تا آخرین نشانه سایه ماه بر خورشید ۵ ساعت طول میکشد، از اقیانوس آرام آغاز می شود، به مازاتلان در مکزیک میرسد و با عبور از تگزاس، اوکلاهما، آرکانزاس و ۱۲ ایالت دیگر در در غرب میانه، آتلانتیک میانه و نیوانگلند به کانادا میرسد و آخرین ایستگاه آن، نیوفاندلند در شمال اقیانوس آتلانتیک خواهد بود.
به این ترتیب، عبور ماه از یک مسیر ۶۵۰۰ کیلومتری تنها یکساعت و چهل دقیقه به طول میانجامد.
برای نگاه کردن به خورشید، عینکی با فیلتر محافظ مخصوص مورد نیاز است مگر در طول حدود چهاردقیقهای که خورشیدگرفتگی کامل برقرار است.
منطقه خورشیدگرفتگی کامل این بار چندین شهر بزرگ از جمله دالاس، ایندیاناپولیس، کلیولند، بوفالو، نیویورک و مونترال را در برمیگیرد که ساکنان آنها حدود ۴۴ میلیون تن هستند. چند صد میلیون تن دیگر هم در فاصله ۳۰۰ کیلومتری این محدوده زندگی میکنند که باید ستاره شناسان آماتور، دانشمندان و علاقمندان کنجکاو را هم به آنها اضافه کرد تا دریافت چرا جادهها مسدود، بلیط پرواز ها فروخته و هتلها پر شدهاند.
کارشناسان ناسا و تعداد زیادی از دانشگاهها نیز در مسیر خورشیدگرفتگی مستقر شدهاند تا با پرتاب موشکهای تحقیقاتی، به هوا فرستادن بالنهای هواشناسی و انجام آزمایشهای گوناگون علمی از این فرصت سختیاب بیشترین استفاده علمی را ببرند.
همزمان هفت فضانورد ایستگاه فضایی بینالمللی نیز در ارتفاع ۴۳۵ کیلومتری زمین شاهد این لحظه تاریخی خواهند بود.