لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۹

کاهش عمر ازدواج در ایران؛ ۶۵ هزار طلاق‌ با عمر ازدواج کمتر از ۵ سال ثبت شد


سند طلاق
سند طلاق

رسانه‌های ایران از کاهش عمر ازدواج‌ها خبر داده و با استناد به آمار رسمی منتشر شده توسط مرکز آمار ایران نوشته‌اند که در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۰۴ هزار و ۳۰۴ طلاق ثبت شده که از این میزان، ۱۲ هزار طلاق، عمر رابطه کمتر از یک سال و بیش از ۵۳ هزار مورد هم عمر رابطه یک تا پنج ساله داشتند.

وب سایت «تجارت نیوز» در گزارشی در تحلیل این آمار نوشته است: آمارها نشان می‌دهد که نسبت ازدواج و طلاق در حال کاهش است؛ تا جایی‌که از هر سه ازدواج، یک مورد طلاق هم در دفاتر رسمی ثبت می‌شود.

بنابر این گزارش، روند فعلی می‌تواند نگران کننده باشد چرا که کارشناسان می‌گویند می‌تواند بر ساختار جمعیتی ایران و پیری جمعیت اثرگذار باشد.

این وب سایت در چرایی بروز این معضل نوشت که ساختار سنتی جامعه ایران در حال تغییر است و فاصله گرفتن افراد از چارچوب‌های سنتی، تصمیم درباره طلاق را برای افراد راحت‌تر کرده است.

مهمترین عامل، اما در اوج گیری طلاق در ایران، نقش عوامل اقتصادی اعلام شده و تجارت نیوز نوشته است روابط به علت بیکاری، درآمد کم و مشکلات اقتصادی به بن‌بست کشیده می‌شود.

این موضوع در گزارش روزنامه «همشهری» کاملا مشهود است چرا که این روزنامه وابسته به شهرداری تهران روز چهارشنبه ۱۶ اسفند، نوشت که رکورد پایین ترین آمار ازدواج متعلق به دولت رئیسی است و دولت هرچه بیشتر وام ازدواج می دهد، آمار ازدواج کمتر می شود.

وب‌‌سایت «همشهری آنلاین» نیز دهم دی ماه در گزارشی اعلام کرد که از ابتدای امسال تا آن زمان، ۱۶۰ هزار و ۲۱۵ فقره پرونده مهریه با متوسط ۵۷۰ درخواست در روز در حوزه اجراییه شعب سراسر کشور ثبت شده است؛ روندی که کارشناسان آن را نتیجه تداوم و شدت گرفتن بحران اقتصادی در ایران می‌دانند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران نیز ۲۲ مهر ماه در گزارشی یکی از مهمترین عوامل طلاق را مشکلات اقتصادی و بیکاری مردان دانسته بود.

علی فتحی آشتیانی، همچنین گفته بود که «نسبت ازدواج به طلاق در ۲۰ سال گذشته از ۱۲ به یک به کمتر از ۳ به یک رسیده است.»

روزنامه «دنیای اقتصاد» نیز ۲۵ آذر ماه به تبعات ناشی از تورم بی‌سابقه پرداخته و نوشته بود که کشور در سال ۱۴۰۱ با کاهش «ازدواج» و «زاد و ولد» روبرو بوده است که از نگاه برخی‌، ناشی از تغییرات «سبک‌زندگی» و رواج زندگی مجردی تلقی می‌شود.

به نوشته این روزنامه، واقعیت معادله جدید جمعیتی، فراتر از این تغییر است و «ریشه اقتصادی» دارد.

خبرگزاری دولتی ایرنا نیز روز هفتم اردیبهشت با انتشار آماری اعلام کرد که بیش از ۴۵ درصد از ازدواج‌ها در ایران ناموفق است و از هر سه ازدواج، یک مورد به طلاق منجر می‌شود.

مرور آمارها و خبرها توسط صدای آمریکا نشان می‌دهد که در کنار عوامل ذکر شده، مسائل اقتصادی نیز به روند رو به رشد طلاق و کاهش ازدواج در ایران دامن زده است.

آمارهای رسمی نشان می‌دهد در سال ۱۳۸۷ شاخص فلاکت بیش از ۳۵ درصد و و نرخ تورم بیش از ۲۵ درصد بوده که این آمار در پاییز سال ۱۴۰۲ به تورم ۴۴ درصدی رسیده و مشاهدات نشان می‌دهد شاخص فلاکت از ۶۰ درصد عبور کرده است.

در همین مدت، میزان طلاق در سال ۱۳۸۷ بیش از ۱۰۱ هزار طلاق به ثبت رسیده است که این آمار در سال ۱۴۰۱ به ۱۹۰ هزار مورد رسیده است.

XS
SM
MD
LG