لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۱۹

تلاش برای ریشه کنی دیابت شکست خورده است


بنا به گفته کارشناسان، با وجود ۳۲۸ میلیون انسان مبتلا به بیماری دیابت، مقابله با این بیماری شکست خورده است. رقمی که کارشناسان پزشکی روز پنج شنبه (۱۴ نوامبر) از تعداد افراد مبتلا به دیابت ارائه داده اند، بالاترین سطح در تاریخ مبارزه با این بیماری محسوب می شود.

موارد ابتلای به دیابت نوع ۲ و اپیدمی این بیماری در کشورهای در حال توسعه در شرایطی به سرعت در حال افزایش است که تعداد زیادی از مردم این کشورها، سبک زندگی شهری و رژیم های غذایی غربی را جایگزین سبک زندگی سنتی خود کرده اند.
چاقی و ورزش نکردن از جمله عوامل عمده ابتلای به بیماری دیابت نوع ۲ به شمار می روند.

جدیدترین ارزیابی «فدراسیون بین المللی دیابت» با نرخ ۸ و ۴ دهم درصدی ابتلای جمعیت بزرگسال به دیابت همخوانی دارد. در سال ۲۰۱۲ تعداد مبتلایان به دیابت در سراسر دنیا ۳۷۱ میلیون نفر بود.

این سازمان پیش بینی کرده است تا سال ۲۰۳۵ تعداد افراد مبتلا به ۵۹۲ میلیون نفر خواهد رسید، رقمی که از افزایش ۵۵ درصدی این بیماری حکایت می کند.

این فدراسیون در ششمین شماره «اطلس دیابت» نوشته است در هر ۶ ثانیه یک نفر، یعنی سالانه ۵ میلیون نفر بر اثر ابتلای به بیماری دیابت جان خود را از دست می دهند. در این یادداشت آمده است «مبارزه برای نجات جان مردم از دیابت و پیامدهای خطرناک و فلج کننده این بیماری با شکست مواجه شده است».

سطح قند خون افراد مبتلا به دیابت نوسان دارد و همین امر پیامدهای خطرناکی همچون آسیب به چشم، کلیه ها و قلب دارد و اگر مورد درمان قرار نگیرد، باعث مرگ زودرس خواهد شد.

دیوید ویتینگ، کارشناس اپیدمولوژی و بهداشت عمومی فدراسیون می گوید «هر سال شاهد افزایش تعداد افراد مبتلا به دیابت و رو به وخامت گذاشتن شرایط آن ها هستیم. هر سال اوضاع بدتر می شود».

او می گوید راهبردی که همه اقشار و بخش های جامعه با انتخاب یک رژیم غذایی بهتر و سبک زندگی سالم تر در آن مشارکت داشته باشد، راهکار اصلی مقابله با این بیماری است.

بر اساس محاسبه این فدراسیون بین المللی، دیابت سالانه برای نظام بهداشت و درمان کشورها ۵۴۸ میلیارد دلار هزینه در بردارد و احتمال دارد این هزینه تا سال ۲۰۳۵ به بیش از ۶۲۷ میلیارد دلار بالغ شود.

مسئله نگران کننده برای کارشناسان و متخصصان بهداشت و درمان این است که ۱۷۵ میلیون مورد ابتلای افراد به دیابت هنوز به طور کامل تشخیص داده نشده اند، بنابراین تعداد بسیاری زیادی از مردم از ابتلای به دیابت و پیامدهای ناشی از آن آگاهی ندارند. بیشتر این افراد در خانواده های کم درآمد و یا با درآمد متوسط در کشورهایی زندگی می کنند که بسیار کمتر از سایر اقشار جامعه آمریکا و اروپا به خدمات بهداشت و درمان دسترسی دارند.

چین از جمله کشورهایی است که تعداد کل افراد مبتلا به دیابت در آن از سایر نقط جهان بسیار بیشتر است. انتظار می رود تعداد مبتلایان به بیماری دیابت در چین تا سال ۲۰۳۵ به بیش از ۱۴۲ میلیون نفر بالغ شود. در حال حاضر بالغ بر ۹۸ میلیون نفر در چین به دیابت مبتلا هستند.

شرکت های داروسازی طی سال های گذشته برای مقابله با دیابت انواع داروها را تولید کرده اند اما بسیاری از بیماران هنوز برای کنترل قند خون و بیماری خود با چالش های بسیاری روبرو هستند.
XS
SM
MD
LG