ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور تا نهم آذر ۴۵۹ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست دادهاند که ۶۴ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.
خبرگزاری هرانا تعداد بازداشتشدگان را هم تا پایان پنجم آذر ۱۸۱۹۵ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد هویت ۳۴۴۶ تن مشخص شده است.
با ورود به آذر ماه، در سومین ماه از آغاز اعتراضات مردمی، شمار شهرهای معترض نیز به ۱۵۷ شهر افزایش یافت. ۱۴۳ دانشگاه کشور نیز به اعتراضات پیوستهاند که در این میان ۵۷۶ دانشجو بازداشت شدهاند.
تا این روز همچنین ۱۱۰۵ تجمع شهری و دانشگاهی در سراسر کشور صورت گرفته که کماکان با برخورد خشونت بار از سوی نیروهای امنیتی همراه بوده است.
روز گذشته مهران سماک در بندر انزلی بخاطر بوق زدن پس از باخت تیم ایران، با شلیک مستقیم کشته شد. همچنین مراسم خاکسپاری شورش نیکنام از کشتههای اعتراضات مهاباد و مسعود دولتشاهی که در تهران کشته شد هم برگزار شد.
همچنین به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، آوات قادرپور ٢٠ ساله بر اثر جراحات ناشی از اصابت گلوله جان باخت. قادرپور در روز ۲۷ آبان در بوکان مورد اصابت گلوله نیروهای امنیتی قرار گرفته بود.
روز چهارشنبه گروهی از دانشآموزان در خیابان قصرالدشت تهران اعتراض خود را با شعار «مرگ بر دیکتاتور» نشان دادند. دانشآموزان همچنین در سایر شهرها از جمله در سقز، سنندج، روانسر و مناطق مختلف تهران اعتراض کردند.
در ادامه اعتراضات، بازداشتها نیز کماکان ادامه داشت و بر اساس اعلام رسانهها از تهران ماموران امنیتی نسترن فرخه، خبرنگار سرویس اجتماعی روزنامه شرق، را بازداشت کردند.
به نوشته حساب توییتری روزنامه شرق، ماموران روز یکشنبه با حضور در منزل خانم فرخه، او را بازداشت و تلفن همراه و لپتاپش را نیز ضبط کردند.
در بیش از ۱۱ هفتهای که از اعتراضات پس از کشته شدن مهسا امینی میگذرد، نهادهای امنیتی دستکم ۴۰ خبرنگار فعال در رسانههای داخل ایران را بازداشت کردهاند.
روز گذشته سازمان حقوق بشر ایران نیز با صدور بیانیهای اعلام کرد که بر اساس گزارشهای رسمی، دستکم ۲۶ تن از معترضان دستگیر شده با اتهاماتی روبهرو هستند که میتواند مجازات اعدام برایشان در پی داشته باشد.
روز گذشته خبرهایی نیز در فضای مجازی منتشر شد که نشان از احتمال شدت گرفتن اعتراضات در آستانه روزهای قبل و بعد از روز دانشجو دارد.