لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۳۴

آخرین آمار جان‌باختگان و دستگیرشدگان‌ اعتراضات سراسری ۱۴۰۱؛ بیست و پنج آبان


آخرین آمار جان‌باختگان اعتراضات؛
منبع آمار: هرانا
آخرین آمار جان‌باختگان اعتراضات؛ منبع آمار: هرانا

در آستانه آغاز سومین ماه اعتراضات سراسری در ایران تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۱۴ نفر دیگر ، جان خود را از دست دادند.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد: «شمار جان‌باختگان اعتراضات سراسری در ایران در پایان ۲۵ آبان در مجموع ۶۰ روز اعتراضات به ۳۶۲ نفر رسیده است.»

به‌ گزارش خبرگزاری هرانا شمار کودکان جان‌باخته نیز در ۲۴ ساعت از ۵۲ نفر به ۵۶ نفر رسیده است.

تعداد بازداشتی‌ها هم از ۱۶ هزار نفر فراتر رفته و به عدد ۱۶۰۳۳ رسیده است. نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی فقط هویت ۲۰۷۴ نفر از بازداشتی‌ها را اعلام کرده‌اند و بقیه افراد در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند.

خبرگزاری هرانا همچنین اعلام کرد از ۲۶ شهریور تا ۲۵ آبان مردم ۱۴۴ شهر به اعتراضات پیوستند و دانشجویان ۱۴۰ دانشگاه در سراسر کشور با معترضان همراه شده‌اند.

هرانا، تعداد دانشجویان بازداشتی را نیز ۴۶۲ نفر اعلام کرده است.

همزمان با بیست و پنجمین روز از آبان ماه و در پی فراخوان‌های مردمی برای تداوم اعتراضات در گرامیداشت یاد جان‌باختگان اعتراضات آبان ۹۸ ،‌ شهرهای ایذه در استان خوزستان و ملک شهر و سمیرم در استان اصفهان هم شب خونینی را سپری کردند.

در ایذه تیراندازی و شلیک گلوله به مردم دستکم ۶ کشته برجای گذاشت. در ملک‌شهر دو نفر کشته و دو نفر مجروح شدند، در شهرستان سمیرم هم سه نفر از کسانی که در اعتراضات حضور داشتند جان خود را از دست دادند.

خبرگزاری هرانا گزارش داد که ملیکا قراگوزلو، دانشجوی بازداشتی، چهارشنبه ۲۵ آبان، از زندان قرچک به بیمارستان روانپزشکی امین‌آباد منتقل شده است.

محمدعلی کامفیروزی، وکیل ملیکا قراگوزلو با انتشار پستی در صفحه شخصی خود، ضمن اعلام این خبر نوشت: «پیش‌تر، چندین روانشناس و روانپزشک، گواهی داده بودند که موکلم امکان تحمل حبس ندارد. با توجه به پیگیریهای بی‌نتیجه قبلی، مسئولیت بروز هرگونه اتفاقی، با مسئولان قضایی و امنیتی است.»

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در آستانه برگزاری نشست ویژه حقوق بشر برای بررسی سرکوب معترضان و شرایط حقوق بشر در ایران گفت: «آمریکا کماکان پشتیبان مردم ایران است.»

هفته آینده قرار است سرکوب اعتراضات سراسری و وضعیت حقوق بشر در ایران در نشست ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل بررسی شود.

پیش‌نویس قطعنامه‌ای برای پایان این جلسه یک روزه تهیه شده است. در این متن پیشنهاد تشکیل یک گروه حقیقت‌یاب داده شده و از جمهوری اسلامی می‌خواهد اجازه دهد گروهی به ایران برود و با آن همکاری کند.

جمعه، ۲۰ آبان، آلمان و ایسلند به نمایندگی از طرف ده ها کشور برگزاری چنین جلسه ای را درخواست کردند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG