لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۹

شمار جان‌باختگان اعتراضات سراسری در ایران به ۴۴۵ تن رسید


آخرین آمار جان‌باختگان و دستگیرشدگان‌ اعتراضات سراسری ۱۴۰۱؛ سوم آذر
آخرین آمار جان‌باختگان و دستگیرشدگان‌ اعتراضات سراسری ۱۴۰۱؛ سوم آذر

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرد از ۲۶ شهریور تا سوم آذر ۴۴۵ نفر در اعتراضات ایران جان خود را از دست داده‌اند که ۶۳ نفر از آنها کمتر از ۱۸ سال سن داشتند.

خبرگزاری هرانا تعداد بازداشت‌شدگان را هم تا پایان سوم آذر ۱۸۱۷۰ نفر اعلام کرد و افزود:« از این تعداد هویت ۳۲۳۴ تن مشخص شده است.»

با تداوم اعتراضات سراسری شمار شهرهای معترض نیز به ۱۵۶ شهر افزایش یافت. ۱۴۳ دانشگاه کشور نیز به اعتراضات پیوسته‌اند که در این میان ۵۵۹ دانشجو بازداشت شده‌اند.

در این روز همچنین ۱۰۸۵ تجمع شهری و دانشگاهی در سراسر کشور صورت گرفت که کماکان با خشونت از سوی نیروهای امنیتی همراه بود.

روز گذشته در ایران کسبه بیشتر از ۲۰ شهر در حمایت از مردم کردستان دست به اعتصاب زدند. مشهد، اصفهان، تهران، ارومیه و تمامی شهرهای کردنشین از جمله شهرهایی بودند که با اعتصاب همراهی کردند.

دزفول، سرپل ذهاب هم از جمله شهرهای اعتصاب‌کننده بودند و در تداوم همراهی کارگران صنایع مختلف شاهد اعتصاب در کارخانه نیرو محرکه قزوین بودیم.

اعتصاب در شهرهای کردنشین بسیار گسترده بود بطوری که بر اساس گزارش‌ها، کسبه شهرهای سرابله، ایلام، آبدانان، روانسر، جوانرود، سرپل ذهاب، کرمانشاه، ثلاث باباجانی،کامیاران، سنندج، قروه، مریوان، بانه، سقز، دیواندره، دهگلان، ارومیه ، بوکان، نقده، مهاباد، پیرانشهر، سردشت و اشنویه کرکره های واحد صنفی خود را پایین نگه داشتند.

در تحولی دیگر رسانه‌های ایران از بازداشت وریا غفوری، بازیکن باشگاه فولاد خوزستان، خبر دادند.

بازیکن پیشین تیم فوتبال استقلال تهران، پنجشنبه سوم آذر به اتهام «توهین و تخریب تیم ملی فوتبال ایران» و «تبلیغ علیه نظام» توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد. گفته می‌شود که او در یکی از استوری‌های خود در اینستاگرام، از عنوان «بی‌شرف» برای تیم ملی فوتبال ایران استفاده کرده بود.

وریا غفوری که کُرد است، از معدود بازیکنان فوتبال ایران محسوب می‌شود که بارها ضمن انتقاد از حکومت، با اعتراضات مردمی همراهی کرده است.

هنوز جزئیات کاملی درباره دلایل بازداشت این بازیکن منتشر نشده است، ولی او از هنگام آغاز جنبش اعتراضی کنونی، در حساب‌های کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی به شدت از رفتارهای حکومت انتقاد کرده است.

او در پیام‌های خود به موضوعاتی مانند مرگ مهسا امینی، سرکوب زنان و کودکان بی‌دفاع، و کشتار بی‌رحمانه کُردها توسط نیروهای حکومتی پرداخته است.

وریا غفوری به واسطه شهامت و جسارت خود از محبوبیت زیادی در میان مردم برخوردار است و یکی از منتقدان صاحب‌نام جمهوری اسلامی به شمار می‌رود.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG