میشل تیلور، نماینده آمریکا در مقر سازمان ملل در ژنو در جریان جلسه اضطراری در مورد ایران گفت که ما نباید مهسا و کیان و کشتهشدگان بیشمار دیگر را فراموش کنیم.
خانم تیلور در جلسه روز پنجشنبه و در حالی که تصاویر و نام کشتهشدگان در کنار او بالا گرفته شده بود گفت: «ما از دستگیری و کشتار کودکان از جمله کیان پیرفلک ۹ ساله عمیقا نگران هستیم و برگزاری جلسات دادگاههای نمایشی و صدور احکام اعدام برای کسانی که مسالمتجویانه تظاهرات میکنند را محکوم میکنیم.»
در جریان سخنان نماینده آمریکا، سه نفر از هیات همراه او مجموعه عکسهای کشتهشدگان در اعتراضهای ایران و نامهای آنها را بالا گرفتند. این امر البته با تذکر رئیس شورای حقوق بشر همراه شد.
میشل تیلور گفت: «ما بیباکی به ویژه زنان و دختران و جوانانی که شجاعانه درخواست حقوق بشر و پاسخگویی برای نقض حقوقشان را دارند، تحسین میکنیم. این جریان تاریخی و بیسابقه در پی مرگ بدون دلیل و بدون توجیه مهسا امینی و در حالی که در بازداشت بود ایجاد شد و با مرگ بیرحمانه صدها تن از شهروندان ایران به دست نیروهای امنیتی ادامه یافته است.»
او افزود: «شمار زیاد دیگری با خشونت جنسی روبرو شدهاند. گزارش شکنجه و سوءرفتار با زندانیان سیاسی از جمله معترضان مسالمتجو، باید پایان یابد. ما هر روزه گزارشهایی از خشونتهای مسئولان میشنویم. همین هفته پیش در مهاباد گزارش شد که نیروهای امنیتی از قوه مرگبار در مقابل تظاهرکنندگان استفاده کردند.»
نماینده آمریکا گفت: «ایالات متحده سرکوب خشونت مرگبار را به شدیدترین شکل ممکن، محکوم میکند. ما از تمامی شهروندان ایران که در مقابل سرکوب به تظاهرات ادامه میدهند حمایت میکنیم و به ندای بقیه برای پاسخگویی میپیوندیم. این معترضان هم برای شخص من و هم برای جهان، الهامبخش هستند.»
میشل تیلور در جریان اعتراض به اصلاحیهای که چین قصد داشت اعمال کند گفت: «ما قاطعانه از متن قطعنامه پیشنهادی و این جلسه حمایت میکنیم. رای مثبت به این قطعنامه، نشانه حمایت از مردم ایران به ویژه دختران و زنان است. این جلسه و قطعنامه ضروری است چرا که ایران تمایلی به بررسی جرائم و جنایت نیروهای امنیتی خود ندارد.»
نماینده ایالات متحده افزود: «ما خواستار تحقیق کامل در مورد این مسائل هستیم. همه مردم باید بتوانند حق تجمع و ابراز عقیده داشته باشند. آمریکا قاطعانه از تشکیل کمیته حقیقتیاب حمایت میکند. همه کسانی که در ایران مسئول کشتار و دستگیریهای خودسرانه هستند باید معرفی شده و پاسخگو شوند. حرکت دقیقه آخر چین منزجرانه است و از همه اعضا میخواهیم به قطعنامه پیشنهادی اصلی رای بدهند.»
در پایان این نشست، شورای حقوق بشر سازمان ملل به تشکیل یک کمیته حقیقتیاب جدید برای انجام تحقیقات در مورد گزارشهای نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران رای مثبت داد.
این نخستینباری است که از انقلاب ۵۷ تا کنون کمیتهای این چنین برای بررسی موارد نقض حقوق بشر در ایران تشکیل میشود.