لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۴

مصدومیت ۷ کارگر در انفجار «پاتیل ذوب» یک کارخانه صنایع فلزی در ساوه


آرشیو- عکس مربوط به آتش‌سوزی در انبار عمومی شرکت حایر پلاست در اصفهان
آرشیو- عکس مربوط به آتش‌سوزی در انبار عمومی شرکت حایر پلاست در اصفهان

منابع خبری در ایران از انفجار دستگاه «پاتیل ذوب» یک کارخانه صنایع فلزی در شهرک صنعتی «مامونیه» خبر داده‌اند که بر اثر آن دست کم «۷ کارگر» دچار «مصدومیت جدی» شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری «ایلنا»، در پی وقوع حادثه‌ای که در کارخانه صنایع فلزی «کوشا نوین پارس» در شهرک صنعتی مامونیه (واقع در شهر ساوه استان مرکزی) اتفاق افتاد، ۷ کارگر دچار سوختگی شدند.

بر اساس این گزارش، مصدومان انفجار به بیمارستان «مدرس» ساوه انتقال یافته و بستری شده‌اند که از میان آنها، حال دو نفرشان «وخیم» اعلام شده است.

روزنامه «شرق» چاپ تهران پنجشنبه ۱۴ دی ماه، در گزارشی از «میزان مرگ و میر ناشی از حوادث کار»، نوشته بود که مرگ بیش از یک هزار نفر در شش ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، «افزایش ۱۵.۷ درصدی» داشته است.

بر اساس گزارش روزنامه «شرق»، استان‌های تهران با ۲۱۷، اصفهان با ۸۱ و مازندران با ۷۰ متوفی، بیشترین آمار «مرگ‌های ضمن کار» را در فاصله فروردین تا شهریور امسال داشته‌اند.

نبود ایمنی در ابزار آلات کاری در کارگاه‌ها، فقدان بازرسی دقیق دوره‌ای و آموزش پایین کارگران به همراه در اختیار قرار نگرفتن لباس و لوازم شخصی ایمن برای نیروی کار، موجب افزایش حوادث حین کار شده است.

به گفته یک منبع کارگری، «ترکیدن دستگاه پاتیل ذوب» منجر به بروز این حادثه در کارخانه «صنایع فلزی کوشا نوین پارس» شده است.

بیستم دی ماه نیز رسانه‌ها از آتش‌سوزی در کارخانه «ژاله نور» واقع در شهرک صنعتی سیمن‌دشت شهر کرج خبر دادند. حادثه‌ای که دست‌کم «۵۳ کارگر» در آن دچار سوختگی شدند.

یک منبع کارگری درباره جزئیات حادثه در این کارخانه محصولات آرایشی و بهداشتی به خبرگزاری «ایلنا» گفته بود: «دلیل اصلی وقوع حادثه از سوی کارشناسان در حال بررسی است اما طبق گزارش‌های اولیه این حادثه در نتیجه نشتی گاز و مواد تزریقی به مخزن مواد در خط تولید رخ داده است.»

در این حال، اتحاد سراسری بازنشستگان ایران نیز چندی پیش در بیانیه‌ای تاکید کرد که که آمار جان باختن کارگران و یا نقص عضو شدن آنان در حوادث ضمن کار «نشانه بی‌توجهی دستگاه‌های اجرایی و نظارتی وزارت کار در الزام کارفرمایان به رفع قصور و کوتاهی کارفرما در تامین تجهیزات ایمنی کار است.»

این تشکل حوزه بازنشستگان، وزارت کار جمهوری اسلامی را موظف دانسته بود که «به کارگران و خانواده‌های آنها گزارش دهد بودجه‌های هنگفت نظارت و بازرسی این وزارت‌خانه چه فایده و اثربخشی‌ای داشته‌اند.»

سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه هم در اوایل سال جاری با انتشار بیانیه‌ای ضمن اشاره به آمار پزشکی قانونی وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی مبنی بر اینکه «در سال گذشته، ۱۹۰۰ کارگر در محیط کار جان باخته‌اند»، نوشته بود: «هر چند این‌گونه آمارها قابل اعتماد نیستند، اما نشان می‌دهد که محیط ناامن کار، به قتل‌گاه کارگران تبدیل شده است.»

علیرضا نوایی، فعال کارگری ساکن فرانسه، پیش از این درباره آمار بالای حوادث کار در ایران به صدای آمریکا گفته که دولت با عمل به قانون موجود نیز می‌تواند آمار مرگ و میر کارگران را کاهش دهد.

به گفته او، دولت باید در وهله اول به همان قانونی که نوشته شده عمل کند و کمیته‌هایی از طرف کارگران در واحدهای تولیدی و خدماتی تشکیل شوند و بر رعایت اصول ایمنی کار نظارت داشته باشند. همچنین دولت باید بازرسی‌های مداوم داشته باشد تا اطمینان حاصل کند اصول ایمنی رعایت بشود.

XS
SM
MD
LG