سازمان حفاظت محیط زیست از تلف شدن پلنگ دماوند «بر اثر ابتلا به بیماری کرونای گربهسانان» خبر داد، در حالی که بنا بر گزارشهای پیشین، این پلنگ با «صورت زخمی و دچار عفونت بر اثر درگیری» زندهگیری شده بود.
وبسایت روزنامه ایران روز چهارشنبه ۱۷ بهمن به نقل از بابک باستانی، دامپزشک مرکز بازپروری حیاتوحش پارک پردیسان، اعلام کرد که وضعیت بیماری پلنگ دماوند از روز ۱۳ بهمن «وخیمتر» شد و «شرایط نامساعدی داشت» و «بامداد امروز (چهارشنبه) در مقابل ویروس کرونا دوام نیاورد و تلف شد.»
بر اساس اظهارات این دامپزشک، برای درمان پلنگ دماوند، یک «کمیته دامپزشکی» شامل «دامپزشکان با گرایشهای مختلف» تشکیل شده بود تا «روشی درمانی با دورهای ۸۴ روزه» را برای او پیش ببرد و با وجود «بهبود نسبی» در سی روز نخست، از «۱۳ بهمن شرایط پلنگ نامساعد و بهشدت بحرانی شد.»
او اشاره کرد که ضمن بروز «علایم عصبی جدی» و «امتناع از خوردن غذا و دارو» از سوی پلنگ، کمیته تصمیم گرفت «در روند درمان تغییرات اساسی ایجاد شود»، اما روز چهارشنبه جان باخت.
غلامرضا ابدالی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفته بود که هرچند سیر درمانی پلنگ دماوند «با جدیت» ادامه مییابد، اما «متخصصان برای زنده ماندن» او امید چندانی ندارند.
این در شرایطی است که پیش از این، ایمان معماریان، دامپزشک حیات وحش، به روزنامه شرق گفته بود که «اگر بیماری را درست تشخیص داده باشند و اگر واقعا کرونا داشته باشد، در صورت گرفتن داروهای مناسب امکان درمان نزدیک به صد درصد است.»
در حالی که مقامات رسمی علت مرگ این حیوان گونه نادر حیات وحش ایران را «کرونا» اعلام کردهاند، اما بر اساس گزارش پیشین روزنامه شرق، این حیوان بزرگجثه «در زمان زندهگیری بر اثر درگیری با حیوان دیگری از ناحیه صورت زخمی و حتی دچار عفونت شده بود.»
پلنگ دماوند که روز هشتم دی امسال در روستای مغانک شهرستان دماوند زندهگیری شده بود و خبر تلف شدن او روز چهارشنبه در رسانههای ایران منتشر شد، حدود پنج تا هفت سال داشت و نر بود.
سال گذشته، تلف شدن پیروز، تولهیوز مشهور ایرانی، خبرساز شده بود. بر اساس گزارشهای پاتولوژی و کالبدشکافی، مرگ تولهیوز به علت «خوردن یک تکه کوچک پلاستیک» رخ داد و بسیاری از ناظران از جمله شاهزاده رضا پهلوی تلف شدن پیروز را ناشی از «بیکفایتی و خباثت» جمهوری اسلامی دانستند.