لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۲

فدراسیون دوچرخه‌سواری مدعی شد؛ پناهندگی نتیجه «مشاوره بد» به گنج‌خانلو بود


محمد گنج‌خانلو
محمد گنج‌خانلو

سخنگوی فدراسیون دوچرخه‌سواری معتقد است که عدم بازگشت این رکاب‌زن ملی‌پوش به ایران به‌واسطه «مشاوره‌های بد» بوده و این تصمیم شخصی «گنج‌خانلو» نبوده است.

محمود وفایی در گفت‌وگو با خبرگزاری «میزان»، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، تاکید کرده که تصور چنین اتفاق و اقدامی را از گنج‌خانلو نداشتیم و در تعجب هستند که چرا در آستانه بازی‌های آسیایی «این تصمیم دور از انتظار» را گرفت.

۲۲ مرداد ماه فدراسیون دوچرخه سواری اعلام کرد که محمد گنج‌خانلو نماینده ایران در مسابقات قهرمانی جهان اسکاتلند بدون اطلاع از هتل محل اسکان خود در شهر گلاسکو اسکاتلند خارج شده است.

سه سال پیش محمد گنج خانلو، رکاب‌زن ملی پوش ایران در مصاحبه‌ای با خبرگزاری ایسنا از وضعیت رکاب‌زنان در ایران انتقاد کرده و گفته بود: «باید مسابقه ای شرکت کنیم تا باشگاه ها پول بدهند. ما درآمدی نداریم و در این میان افزایش قیمت تجهیزات واقعا اذیتمان می کند و به نوعی دخلمان با خرجمان هم خوانی ندارد.»

این ورزشکار ملی‌پوش از کم‌کاری فدراسیون هم شاکی بود و در مورد بیمه نبودن گفته بود: «ما بیمه نیستیم و نمی‌دانم فدراسیون حداقل نمی‌تواند دو نفر اول تیم مردان و دو نفر اول تیم بانوان را بیمه کند؟ … نه درآمدی داریم و نه بیمه هستیم.»

پناهندگی ورزشکاران در یک سال گذشته شتاب بیشتری گرفته است و در ماه‌های اخیر ملی‌پوشان ایرانی در رشته‌های مختلف اقدام به خروج از ایران و پناهندگی کرده‌اند.

در همین رابطه روزنامه «شرق» چاپ تهران در شماره سه‌شنبه بیست و سوم خرداد ماه در مطلبی با عنوان «فاطمه روحانی، ملی‌پوش سابق ایران، به آلمان پناهنده شد»، نوشت: او یکی از «ورزشکاران با سابقه تکواندوی ایران» بود.

برخی رسانه‌ها نیز از مهاجرت مرجان کلهر، نخستین زن المپیکی اسکی که «پرچمدار» کاروان ایران در رقابت‌های «المپیک زمستانی ۲۰۱۰ ونکوور» بود نیز خبر داده و اعلام کردند که او همراه با همسرش پوریا ساوه شمشکی، کاپیتان پیشین «اسکی آلپاین» به کشور فرانسه رفته‌اند.

‏بهمن‌ ماه ۱۴۰۱ و پس از پناهنده شدن عاطفه احمدی، دیگر اسکی‌باز و «پرچمدار» کاروان ایران در رقابت‌های «المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن» به کشور آلمان، خبرگزاری «مهر» نوشته بود: تا به حال «۶۶ ورزشکار حرفه‌ای» به کشورهای دیگر پناهنده شده و فعالیت‌شان را با پرچمی غیر از پرچم ایران پیش گرفته‌اند.

‏ستار صید از ملی‌پوشان با سابقه و المپیکی و سمیرا زرگری، سرمربی پیشین «تیم ملی آلپاین زنان ایران» هم از دیگر ورزشکاران حرفه‌ای هستند که در ماه‌های گذشته از ایران رفته و کشورهای دیگری را برای ادامه فعالیت خود برگزیده‌اند.

«رصدخانه مهاجرت ایران» که زیر مجموعه دانشگاه شریف تهران است، چندی پیش در گزارشی درباره تاثیر عوامل درونی و بیرونی برای میل به مهاجرت نخبگان علمی، فرهنگی و ورزشی، آورده بود که آنها به دلیل عوامل بیرونی یعنی «شرایط کشور»، میل به مهاجرت دارند.

XS
SM
MD
LG