به دنبال وقوع آتشسوزی در یک کشتی باری حامل پرچم هنگکنگ در دریای سرخ، خدمه آن نجات یافته و به یک کشتی دیگر منتقل شدند.
رویترز به نقل از دو منبع گزارش داد دلیل وقوع این آتشسوزی که روز سه شنبه ۹ بهمن در کشتی «ای.اس.ال باهینیا» در نزدیکی سواحل یمن رخ داد هنوز مشخص نیست.
شرکت «آسهآن سیز لاین»، مستقر در شانگهای چین، که مدیریت این کشتی سانحهدیده را برعهده دارد هنوز به این موضوع واکنشی نشان نداده است.
منطقه جنوب دریای عدن و خلیج عدن که با تنگه «باب المندب» به یکدیگر متصل شده و گلوگاه میان شاخ آفریقا و خاورمیانه را تشکیل میدهد صحنه حملات دریایی حوثیهای یمن بشمار میرود.
حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی که با حمله به کشتیها در دریای سرخ، امنیت این آبراه بینالمللی را به چالش کشیدهاند، بهتازگی ادعا کردند در پی برقراری آتشبس در غزه حملات خود را تنها به کشتیهای «مرتبط با اسرائیل» محدود خواهند کرد.
حملات متعدد شبهنظامیان حوثی یمن به کشتیهای تجاری در تنگه بابالمندب تاکنون به کشته شدن دستکم چهار ملوان غیرنظامی و افزایش هزینههای حملونقل دریایی جهانی انجامیده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، با صدور یک فرمان اجرایی بر طبقهبندی «انصارالله» یمن، معروف به حوثیها، در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی تاکید کرده است.
جمهوری اسلامی تامینکننده اصلی تسلیحات شورشیان حوثی شناخته میشود.
حکومت ایران ادعا میکند گروه نیابتی ندارد، اما بسیاری از کارشناسان میگویند حوثیها به دستور جمهوری اسلامی موشکپرانیها را در منطقه انجام میدهند و تجارت دریایی و جان ملوانان غیرنظامی را به خطر میاندازند.
بهتازگی معاون دولت قانونی یمن مستقر در عدن، از کشورهای غربی خواست با استفاده از فرصت تضعیف جمهوری اسلامی در ایران، حوثیهای تحت حمایت تهران در یمن را هدف گرفته و با آنها مقابله کنند.
عیدروس الزبیدی در مصاحبهای با روزنامه گاردین گفت: «شکستهای جمهوری اسلامی در لبنان، سوریه و غزه، تهران را بهشدت ضعیف کرده است. آنها اکنون فقط یک گروه نیابتی و یک حوزه باقیمانده دارند و آن هم یمن و حوثیها هستند.»
اسرائيل در پاسخ به موشکپرانیهای حوثیها چند بار مواضع آنها را به شدت بمباران کرد که خسارات بسیاری برجای گذاشت. یمن فقیرترین کشور عرب به شمار میرود اما حوثیها پس از آتشبس با عربستان، تصمیم گرفتند به کشتیهای تجاری و اسرائيل حمله کنند.