بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت ایران در حاشیه هفتاد و پنجمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو به دبیرکل سازمان بهداشت جهانی گفت که ایران کرونا را مهار کرده است.
او به آمار تکرقمی مرگ و میر ناشی از کرونا در ایران در دو هفته گذشته اشاره کرد و گفت حدود ۱۵۰ میلیون دز واکسن در ایران تزریق شده است که حدود ۷۵ درصد جمعیت را در برمیگیرد.
آمار روزانه رسمی مبتلایان و مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا در دوم و سوم خرداد، تغییری نکرده است.
وزارت بهداشت ایران در هر دو شبانهروز، از تأیید ۲۶۸ بیمار جدید و هفت مورد مرگ خبر داد.
از طرفی، مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران وضعیت شیوع کرونا در ایران را «ناپایدار» توصیف کرده است.حمید عمادی میگوید «هیچ اطمینانی مبنی بر پایان بیماری کرونا نداریم. هنوز از وضعیت فردای خود خبر نداریم که چه اتفاقی میافتد.»
بسیاری از کارشناسان بهداشتی از وقوع پیک هفتم کرونا با آغاز فصل سرما ابراز نگرانی کردهاند.
در حالی که مقامات بهداشتی ایران، تزریق دز چهارم واکسن را نیز مدتی است برای افراد مسن و آسیبپذیر آغاز کردهاند هنوز مشخص نیست چه تعداد از افراد دومین دز یادآور را زدهاند.
همچنین آمار ارائه شده توسط وزارت بهداشت نشان میدهد بالای ۶ میلیون نفر فرد واجد شرایط که سه ماه از تریق دز دومشان گذشته است هنوز دز سوم واکسن را دریافت نکردهاند و تنها ۳۳درصد از افراد دز سوم را زدهاند.
وزارت بهداشت ایران تمامی نقاط قرمز و نارنجی را نیز از نقشه رنگبندی شیوع کرونا حذف کرده است.
این در حالی است که پیشتر حمید سوری، اپیدمیولوژیست تأکید کرده بود که این رنگبندی نمیتواند تصویر درست و روشنی از سطح خطر شیوع کرونا در شهرهای مختلف ارائه دهد.
اساس رنگبندی نقشه کرونا در ایران میزان بستری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است.
بسیاری از کارشناسان معتقدند این معیار در شرایطی که نوع امیکرون کرونا غالب شده است و شدت بیماری در آن خفیفتر است، میتواند در مورد وضعیت مناطق بر اساس شمار مبتلایان «گمراهکننده» باشد.