در حالی که یک ماه قبل رسانههای نزدیک به دولت ابراهیم رئیسی از پایان کرونا در ایران و غلبه کامل دولت بر این بیماری خبر داده بودند وزارت بهداشت اعلامکرد، شمار شهرهای کرونایی در وضعیت قرمز در ایران در پایان تیر به ۵۷ شهر رسیده است.
براساس آخرین بهروز رسانیها وزارت بهداشت در یک هفته پایانی تیرماه تعداد شهرهای با وضعیت قرمز از ۱۵ شهر به ۵۷ و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از ۳۵ به ۸۶ شهر افزایش یافته است.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت ایران، با اوج گرفتن دوباره همهگیری کرونا در ایران، در ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه ۳۱ تیر، ۳۱ تن دیگر از ایرانیان جان خود را از دست دادهاند.
گفتنی است حمیدرضا جماعتی، دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا از افزایش مراجعات ناشی از کرونا به مراکز درمانی خبر داد و گفت: «تعداد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در کشور که به صورت سرپایی مراجعه میکنند نسبت به هفته قبل تقریباً دو برابر و نسبت به چند هفته گذشته حدود ۶ برابر بیشتر شده است.»
به گفته جماعتی، تعداد موارد بستری نیز بیش از ۶.۱ برابر افزایش داشته است. به گفته این مقام وزارت بهداشت و درمان، تعداد مرگ و میرهای دو رقمی روزانه نیز با توجه به افزایش موارد بستری رو به افزایش است و «پیشبینی میشود که این روند تا حدود سه هفته آینده ادامه داشته باشد.»
دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا از مردم خواست استفاده از ماسک و تزریق دزهای یادآور واکسن را جدی بگیرند و تمام کسانی که بیش از ۱۸ سال سن دارند و از تزریق آخرین دُز واکسنشان بیش از شش ماه گذشته است، برای تزریق دُز یادآور واکسن کرونا اقدام کنند.
همزمان با افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایران، مقامات بهداشت و درمان با تأکید بر اقدام فوری برای جلوگیری از پیشروی موج هفتم همهگیری، نسبت به نحوه برگزاری مراسم محرم و پیادهروی اربعین هشدار دادند.