گروه پرشماری از شهروندان در نخستین سالگرد واقعه فرو ریختن برج متروپل در خیابان امیری آبادان، تجمع و عزاداری کردند.
بنا بر گزارشها در رسانههای اجتماعی، روز سهشنبه دوم خرداد، با وجود این که مسیرهای منتهی به خیابان امیری، محل فرو ریختن سازه متروپل، مسدود شده بود، اما مردم خود را برای تجمع به آن جا رساندند.
در این تجمع اعتراضی ضمن یادبود کشتهشدگان واقعه ریزش متروپل، معترضان با نواختن سنج و دمام و سینهزنی، سوگواری کردند.
آنها با در دست داشتن تصاویر شماری از جانباختگان این واقعه، در حال سینهزنی شعار دادند: «آبادان دلش گرفته.»
همزمان، انتشار ویدئویی از رامین معصومی و مریم قربانی، زوج جوانی که در واقعه فروریختن متروپل در خیابان امیری آبادان کشته شدند، مورد توجه مخاطبان رسانههای اجتماعی قرار گرفته است.
هدیه کیمیایی، روزنامهنگار اجتماعی، روز سهشنبه ۲ خرداد در سالگرد ریزش این ساختمان، ضمن انتقاد از روند دادرسی پرونده متروپل، به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که «طبق رویه جمهوری اسلامی در چنین جنایتهایی» نخستین کار حکومت ایران «کتمان کردن اصل ماجرا» از طریق انتشار انبوه اطلاعات نادرست بود.
مجتمع تجاری «متروپل» آبادان ظهر روز دوم خرداد ۱۴۰۱ بر اثر عدم رعایت ایمنی در ساخت، فرو ریخت و موجب کشته شدن ۴۳ تن و مجروح شدن ۳۷ تن شد و اعتراضات گستردهای را در استان خوزستان و سایر نقاط ایران در پی داشت.
مقامات اعلام کردند حسین عبدالباقی، مالک هلدینگ متروپل که مقصر اصلی فرو ریختن این ساختمان شناخته شد، زیر آوار کشته شده است. پس از آن نیز چند فرد مسلح برادر او مجید عبدالباقی را در مقابل خانهاش کشتند.
دستکم ۲۳ تن از جمله دو شهردار پیشین آبادان به عنوان «مقصر در ریزش ساختمان متروپل» بازداشت شدند و برای ۲۰ تن کیفرخواست صادر شد.
اما در نهایت، قوه قضاییه به صدور حکم سه سال حبس تعزیری و پرداخت دیه برای مقصران و انفصال از خدمات دولتی و عمومی و لغو پروانه اشتغال برای مقصران فرو ریختن این ساختمان ۱۰ طبقه بسنده کرد.