روزنامه «جمهوری اسلامی»، که به محافظهکاران سنتی نزدیک است، روز سهشنبه با انتقاد از وضعیت حاکم بر ایران نوشت: «بعد از ۴۲ سال که از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته، مسئولان نظام جمهوری اسلامی با صراحت اعتراف میکنند که از عدالت در جامعه انقلابکرده ما خبری نیست.»
این روزنامه چاپ تهران روز ۱۲ بهمن همزمان با سالگرد بازگشت آیتالله روحالله خمینی از پاریس به تهران در سال ۵۷ نوشت: «درباره فقر و مشکلات معیشتی مردم هم چه مسئولان اعتراف کنند و چه نکنند، جای ذرهای تردید وجود ندارد که جامعه ما یکی از بدترین جوامع است.»
وبسایت خبری تجارتنیوز سی و یکم مردادماه با استناد به گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوشت: «نرخ فقر در سال ۹۸ حدود ۳۲ درصد بوده. این یعنی در سال ۹۸ از هر سه ایرانی یک نفر زیر خط فقر زندگی میکند. بر این اساس از جمعیت ۸۴ میلیونی ایران بیش از ۲۶ میلیون نفر زیر خط فقر زندگی میکنند.»
در حالی که دست کم «از هر سه ایرانی یک نفر زیر خط فقر زندگی میکند» بر اساس برآوردها ایران پنجمین کشور ثروتمند جهان از نظر ذخایر منابع طبیعی مانند نفت، گاز، زغال سنگ، جنگ و چوب، طلا، نقره، مس، اورانیوم، آهن خام و فسفات است و با داشتن یک درصد جمعیت جهان، بیش از ۷ درصد منابع معدنی دنیا را در اختیار دارد.
روزنامه جمهوری اسلامی در ادامه نوشته است: «کشوری با ثروتهای کمنظیر، با نیروهای سرشار از استعداد و با نعمتهای خدادادی متنوع و موقعیت راهبردی ممتاز آنهم در شرایطی که صاحب یک انقلاب دینی و یک نظام مستقل مردمی است، چرا باید دچار فقدان عدالت و حاکمیت فقر و بحران اقتصادی باشد؟»
این رسانه که با بودجه دولتی اداره میشود، در ادامه یادداشت خود تاکید کرده است: «فاصله طبقاتی در کشور غوغا میکند. یک طبقه ثروتمند در بالاترین شرایط رفاه از چنان زندگی اشرافی برخوردارند که میتوان آنها را به نمونههای جهانی معروفی مثل اوناسیس و راکفلر تشبیه کرد و یک طبقه فقیر در شرایط بسیار سختی زندگی میکنند که تشبیه آنها به ساکنان شِعب ابیطالب تشبیهی منطقی است.»
ارسطو اوناسیس، میلیاردر یونانی بود که از دهه ۱۹۳۰ اقدام به ورود در عرصه تجارت کشتیرانی و حمل و نقل دریایی کرد. او در سال ۱۹۵۶ شرکت خدمات مسافرت هوایی و گردشگری «المپیک »را دایر کرد، و در ۱۹۶۳ جزیرهای کوچک به نام «اسکورپیوس» را خرید و به تفرجگاه تابستانی خود تبدیل کرد.
جان دیویس راکفلر، نیز از سرمایهداران معروف قرن بیستم آمریکا است که بنیانگذار شرکت «استاندارد اویل» بود و داراییش در سال ۱۹۱۳ توسط نشریه فوربس حدود ۹۰۰ میلیون دلار تخمین زده شده است. از دیگر دلایل شهرت راکفلر این بود که ۲۹ سپتامبر ۱۹۱۶ با دستیابی به ثروت «یک میلیارد دلار» به عنوان نخستین میلیاردر آمریکایی شناخته شد.
روزنامه جمهوری اسلامی در ادامه مطلب خود مدعی شده که فاصله طبقاتی و بیعدالتی کنونی در ایران، خواست آیتالله خمینی، بنیانگذار حکومت جمهوری اسلامی نبوده و نوشته است: «به گردن این و آن انداختن این وضعیت غیرقابل قبول نیز نه درست است و نه مشکلی را از زندگی سخت مردم حل میکند.»
این رسانه خواهان آن شده که «همه باید به عملکرد نادرست خود اعتراف کنند و صریحاً به مردم بگویند که با مشغول شدن به جنگ قدرت، فرصتها را سوزاندند.»