نخستین نشست مجازی انستیو زنان، صلح و امنیت دانشگاه جرج تاون با عنوان وضعیت حقوق زنان در ایران فراتر از مسائل ژئوپلتیکی و تحولات هستهای، روز چهارشنبه ۱۰ شهریور ماه با حضور شش سخنران در فضایی متاثر از سقوط دولت افغانستان و بازگشت طالبان برگزار شد.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر یکی از سخنرانان بود که گفت حکومت ایران با زنان و دختران به عنوان شهروند درجه دو رفتار می کند.
آقای رحمان به خشونت سیستماتیک علیه زنان به ویژه خشونت خانگی از سوی همسران و مردان خانواده، ازدواج کودکان بین ۱۰ تا ۱۴ سال و حتی کاهش این سن به زیر ۱۰ سال، عملکرد ضعیف و نامناسب حکومت ایران در ارتباط با شیوع ویروس کرونا، بازداشتهای خودسرانه اقشار مختلف مردم، نبود تحقیقاتی مستقل در مورد اعتراضات آبان ماه ۹۸ و نقض گسترده حقوق اقلیت های مذهبی، قومی و جنسی اشاره کرد.
او نسبت به افزایش موارد اعدام در ایران و نقش ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری جدید ایران به عنوان یکی از عاملان اعدامها در سالها و دهههای گذشته ابراز نگرانی کرد.
آذر نفیسی استاد دانشگاه و نویسنده کتاب «لولیتاخوانی در تهران»، آسیه امینی عضو هیئت مدیره انجمن قلم نروژ، نینا انصاری نویسنده و یکی از قهرمانان زن سازمان ملل برای نوآوری و شاپرک شجری زاده، فعال حقوق زنان از دیگر مهمانان این نشست مجازی بودند.
مهمان ویژه این برنامه از ایران خانم فاطمه سپهری، یکی از ۱۴ امضاء کننده نامه استعفای رهبر جمهوری اسلامی ایران بود.
همه شرکت کنندگان بر این نکته تاکید داشتند که وضعیت یک کشور را وضعیت زنان آن مشخص می کند و حقوق زنان موضوعی متعلق به غرب یا شرق نیست بلکه موضوعی جهانی است که تمام زنان در سراسر جهان را در برمی گیرد. آنها خواستار رسیدگی و توجه ویژه و فراگیرتر از سوی سازمان ها و فعالین نسبت به وضعیت حقوق زنان و کودکان و اتحاد بیشتر آنان در کشورهایی مانند ایران و افغانستان شدند.
ملنی ورویر، مدیر اجرایی انستیتو زنان، صلح و امنیت دانشگاه جرج تاون و نازنین انصاری مدیرمسئول کیهان لندن و کیهان لایف، میزبان و مجری این نشست بودند.
در این نشست فیلمی از تحولات ایران از مشروطه تا دوران حاضر و فراز و نشیبهای زنان در این تحولات به نمایش در آمد و در پایان نشست نیز به سوالات حضار در فضای مجازی پاسخ داده شد.
نشست دوم این انستیتو درباره وضعیت زنان در ایران چهارشنبه آینده برگزار خواهد شد.