لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۷

بلاتکلیفی چند ماهه یک آموزگار زندانی در زندان اوین؛ اسماعیل عبدی وضعیت جسمی مناسبی ندارد


اسماعیل عبدی، آموزگار زندانی در ایران
اسماعیل عبدی، آموزگار زندانی در ایران

همسر یک آموزگار زندانی در ایران می‌گوید که شوهرش از خرداد ماه در زندان اوین بلاتکلیف است و حال جسمی او نیز مساعد نیست.

همسر اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان، به صدای آمریکا گفت که وکیل مدافع این معلم زندانی ضمن اعتراض به رد درخواست اعاده دادرسی پرونده سال ۸۹، خواستار اعمال ماده قانونی ۴۷۷ نسبت به حکم ۱۰ سال زندان آقای عبدی شده است. به موجب این ماده قانونی حکم ۱۰ سال زندان این معلم زندانی نامشروع تلقی خواهد شد.

منیره عبدی، همسر اسماعیل عبدی فعال صنفی معلمان، ضمن نامساعد خواندن وضعیت جسمی این معلم زندانی به صدای آمریکا گفت: «پرونده‌ای که در حال حاضر علیه آقای عبدی در سیستم قضایی است مربوط به ۱۰ سال پیش و بازداشت او توسط اطلاعات سپاه در اریبهشت ۸۹ است. طی سال‌های گذشته مقامات قضایی بارها به وکلای سابق و همچنین حسین تاج، وکیل مدافع کنونی این معلم زندانی، گفته‌اند که این پرونده مختومه است؛ اما این حکم با رد فرجام‌خواهی توسط دیوان عالی تایید و اسماعیل عبدی از خرداد ماه بلاتکلیف در زندان اوین به سر می‌برد.»

خانم عبدی به صدای آمریکا گفت، در حالی این حکم به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «افشای اطلاعات امنیتی» به این معلم زندانی ابلاغ شده است که مقامات قضایی در طول دوران ۶ سال محکومیت آقای عبدی تا ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ هیچ اخطاری در رابطه با به اجرا گذاشته شدن این حکم نداده بودند. وی می‌گوید که این حکمی غیر قابل قبول است که تنها در راستای فعالیت‌های صنفی برای او صادر شده است.

همسر اسماعیل عبدی می‌گوید: «این دو اتهام، چه از نظر قانون اساسی و چه از لحاظ قانون مجازات اسلامی، کاملا نامشروع است. ما به عنوان خانواده، به این حکم معترض هستیم. ما از این وضعیت ناراحتیم و منتظر تصمیم دیوان عالی هستیم.»

منیره عبدی در رابطه با وضعیت سلامت این فعال صنفی معلمان نیز به صدای آمریکا گفت: «آقای عبدی یکبار در زندان به کرونا مبتلا شد و چون به بیماری آسم و فشار خون بالا مبتلا است در آن مدت اذیت شد. بدن آقای عبدی به خاطر دو اعتصاب غذایی که پیشتر داشت ضعیف شده است و او پس از ابتلا به کرونا نزدیک به سه هفته در بهداری زندان بستری بود.»

صدای آمریکا اواخر مرداد ماه در گزارشی اعلام کرده بود که اسماعیل عبدی به همراه چند زندانی سیاسی دیگر از جمله امیرسالار داودی وکیل دادگستری، جعفر عظیم‌زاده فعال کارگری، مجید آذرپی، محمدعلی مسیب‌زاده، و محسن قنبری به بیماری کرونا مبتلا شده‌‌اند.

همسر این معلم زندانی می‌گوید، اسماعیل عبدی در تماسی تلفنی به او گفته است که مدتی است در نیمه چپ بدن خود احساس درد می‌کند و بهداری زندان تنها یکسری نوار قلب از او گرفته و داروهای را برای او تجویز کرده است؛ اما «این درد کماکان با آقای عبدی همراه است.»

به گفته خانم عبدی، شرایط زندان بهداشتی نیست، وسایل بهداشتی در اختیار زندانیان قرار داده نمی‌شود، و بر خلاف تبلیغات تلویزیون جمهوری اسلامی، الکل و وسایل بهداشتی در اختیار زندانیان قرار نمی‌گیرد، و «زندانیان باید خودشان با هزینه شخصی وسایل بهداشتی از جمله ماسک و الکل را تهیه کنند.»

منیره عبدی همچنین به صدای آمریکا گفت که به رغم مراجعه‌های مکرر آنها به دادیاری زندان و دادستانی برای مرخصی آقای عبدی، با درخواست آنها موافقت نشده است.

همسر این فعال صنفی معلمان در واکنش به تائید حکم ۱۰ سال زندان اسماعیل عبدی به صدای آمریکا گفت: «فعالیت‌های آقای عبدی مسالمت آمیز بوده است. مقامات قضایی با زندانی کردن یک فعال صنفی و به جریان انداختن پرونده‌ مختومه‌ای که برای ۱۰ سال پیش بوده تنها می‌خواهند در میان فعالان دیگر ایجاد رعب و وحشت کنند و جلوی فعالیت‌های صنفی را بگیرند.»

اسماعیل عبدی که در تاریخ ۶ تیرماه ۹۴ به عنوان نماینده شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان سراسر کشور برای شرکت در اجلاس جهانی معلمان قصد سفر به کشور کانادا را داشت بازداشت و در دادگاه بدوی در بهمن‌ماه همان سال به ۶ سال زندان محکوم و حکم صادره از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران تایید شد؛ این حکم ۲۷ خرداد ۹۹ به پایان رسید اما با این حال او به دلیل رد تقاضای فرجام خواهی از سوی دیوان عالی نسبت به حکم ۱۰ سال زندانی که به دلیل فعالیت‌های صنفی برای او صادر شده است، کماکان در زندان اوین به سر می‌برد.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز چهارشنبه ۶ فروردین ماه در یک کنفرانس خبری گفت: «نه تنها از سوریه، که از جمهوری اسلامی ایران هم خواسته‌ایم در این شرایط نه تنها شهروندان آمریکایی، بلکه تمامی کسانی که ناعادلانه به زندان افتاده‌اند را آزاد کند. این اقدامی بشردوستانه است و گذشته از این‌که این افراد غیرقانونی به زندان افتاده‌اند، در این شرایط اصل بشردوستی حکم می‌کند که از زندان آزاد شوند.»

XS
SM
MD
LG