گزارشها حاکی از آن است که چین یک گروه موسیقی راک تایوانی را در آستانه انتخابات مهم ماه آینده در تایوان تحت فشار قرار داده است تا دیدگاههایی را در طرفداری از چین بیان کند. پکن این اتهام را رد کرده است.
بر اساس یک یادداشت امنیتی که توسط رویترز بررسی شده، اداره ملی رادیو و تلویزیون چین از گروه موسیقی راک «میدی» خواسته است که علنا از ادعاهای پکن مبنی بر این که تایوان بخشی از چین به حساب میآید، حمایت کند.
یک منبع آگاه تایوانی که خواست نامش فاش نشود افزود که اعضای این گروه با درخواست چین مبنی بر ارائه « خدمات سیاسی» موافقت نکردند.
شرکت مدیربرنامههای این گروه به درخواستها برای اظهارنظر پاسخی نداده است.
در پی انتشار گزارش رویترز در روز پنج شنبه، حزب دموکراتیک مترقی حاکم تایوان با انتقاد از چین گفت که این امر نشان دهنده تلاش دوباره چین برای تاثیرگذاری بر رایدهندگان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی تایوان در ۲۲ دی است.
کومینتانگ، حزب اصلی اپوزیسیون تایوان، ضمن محکوم کردن چنین عملکردی گفت در صورت صحت این اتهامات، چین باید پاسخگو شود.
دفتر امور تایوان چین، ۲۴ ساعت پس از انتشار این خبر توسط رویترز، در بیانیه ای که توسط رسانه های تایوانی منتشر شد این اخبار را «جعلی» و یک «اقدام تحریکآمیز سیاسی شریرانه و نادرست» توسط حزب حاکم تایوان خواند.
گروه موسیقی «میدی» یکی از موفقترین گروه های هنری تایوانی در چین است. بازاری که با افزایش فشار سیاسی پکن برای ادعای حق حاکمیت خود بر تایوان تبدیل به فضای چالش برانگیز برای افراد مشهور شده است.
گزارش های تهیه شده توسط مقامات تایوان در اوائل ماه جاری حاکی از آن است که مقامات چینی از این گروه خواسته اند به «تبلیغات رسانه ای چین در مورد تایوان» بپیوندند.
گفته میشود که پس از خودداری این گروه از بیان اظهارات حمایتگرانه، مقامات چینی این گروه را تهدید به جریمه به علت «لب زدن» (لیپسینکینگ) در زمان اجرای کنسرت کرده است. «لبزدن» به جای اجرای زنده موسیقی در چین تقلب محسوب میشود و ممنوع است.
سازمان تبلیغات چین به درخواستها برای اظهار نظر در این مورد پاسخ نداد.
مقامات تایوان در ماههای اخیر بارها هشدار دادهاند که پکن در حال آزمودن روشهای متعدد و جدید برای مداخله در انتخابات تایوان و تاثیر گذاشتن بر نتیجه آن است.
چین که مدعی حاکمیت بر تایوان است، با اعمال فشارهای نظامی و سیاسی سعی در وادار کردن این جزیره به پذیرش حاکمیت خود است، امری که باعث خشم دولت تایوان و بسیاری از مردم آن شده است.