لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۷

چین از سفر احتمالی معاون رئیس جمهوری تایوان به آمریکا انتقاد کرد


Taiwan's Vice President William Lai, also a presidential front-runner, delivers a speech during a press conference in Taipei, Taiwan, April 12, 2023.
Taiwan's Vice President William Lai, also a presidential front-runner, delivers a speech during a press conference in Taipei, Taiwan, April 12, 2023.

همزمان با تشدید هشدارهای پکن نسبت به سفر معاون رئیس جمهوری تایوان به آمریکا، ژی فنگ، سفیر چین در واشنگتن گفت: «اولویت» چین این است که مانع از سفر ویلیام لای، معاون رئیس جمهور و نامزد پیشتاز ریاست جمهوری تایوان، به ایالات متحده شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ویلیام لای در سفر خود به پاراگوئه برای مراسم تحلیف رئیس جمهوری جدید این کشور در روز ۱۵ آگوست، توقفی رسمی در ایالات متحده دارد و این اقدام، خشم پکن را برانگیخته و از او به عنوان یک «جدایی طلب» نام برده است.

ژی فنگ، سفیر چین در واشنگتن، در مجمع امنیتی آسپن در ایالت کلرادو آمریکا گفت: «تایوان، تایوان چین است» و ما خواهان «اتحاد مجدد مسالمت آمیز» هستیم، اما «جدایی طلبان» تایوانی در حال پیشبرد برنامه‌های خود و به دنبال کسب حمایت ایالات متحده هستند.

او گفت: «آنها حتی نمی پذیرند که چینی هستند. این مسیر بسیار خطرناکی است که در پیش می‌گیرند.»

ژی فنگ افزود که اقدامات به ادعای او تحریک آمیز «جدایی طلبان» تایوان باید مهار شود.

وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که روز پنجشنبه ۲۲ هواپیمای جنگی چینی را در اطراف این جزیره شناسایی کرده است که برخی از آنها از خط میانی حساس تنگه تایوان عبور کرده‌اند، و همزمان هفت کشتی جنگی چین نیز «گشت زنی آمادگی رزمی» انجام می‌دادند.

تسای اینگ ون، رئیس جمهوری تایوان، و دولت او بارها پیشنهاد مذاکره با چین کرده‌اند که پذیرفته نشده است، زیرا پکن آنها را جدایی طلب می‌داند. تسای و لای، هر دو می‌گویند که فقط مردم تایوان می‌توانند برای آینده خود تصمیم بگیرند.

یک دیپلمات ارشد آمریکایی در تایپه روز چهارشنبه گفت: هیچ دلیلی وجود ندارد که چین در واکنش به توقف لای در ایالات متحده اقدامی «تحریک آمیز» انجام دهد و این گونه توقف‌ها برای سالیان متمادی اتفاق افتاده و عادی است.

در همین ارتباط، گیلبرت تئودورو، وزیر دفاع فیلیپین، روز پنجشنبه اعلام کرد: تهدید چین برای حمله به تایوان، روزانه از سوی فیلیپین، متحد نظامی آمریکا، نظارت می شود و این بخشی از برنامه‌های آمادگی مانیل (پایتخت فیلیپین) برای احتمال درگیری در منطقه است.

او به خبرنگاران گفت: «ما واقعاً باید ارزیابی کنیم که آیا چنین حمله‌ای محتمل است یا خیر.»

وزیر دفاع فیلیپین افزود: «با این وجود، ما همچنان به برنامه‌ریزی برای همه موارد احتمالی، نه صرفاً برای هر نقطه درگیری بین چین و تایوان، بلکه برای هر گونه حادثه احتمالی درصحنه، ادامه می‌دهیم.»

در میان پنج متحد نظامی ایالات متحده در اقیانوس هند و اقیانوس آرام، یعنی استرالیا، کره جنوبی، ژاپن، فیلیپین و تایلند، فیلیپین نزدیک‌ترین کشور به تایوان است و شمالی‌ترین جزایر آن تنها ۱۹۰ کیلومتر (۱۱۸ مایل) با هم فاصله دارند.

اولویت مانیل، حفظ امنیت بیش از یکصد هزار تبعه فیلیپین است که در تایوان زندگی و کار می کنند.

فیلیپین بارها تاکید کرده است که در رقابت آمریکا و چین جانبداری نمی‌کند.

روابط بین کره‌ جنوبی و چین از زمانی رو به سردی گذاشت که یون سوک یول، رئیس‌جمهوری کره جنوبی، در ماه آوریل سال جاری گفت که «مساله تایوان صرفاً یک موضوع بین چین و تایوان تحت حاکمیت دموکراتیک نیست، بلکه یک موضوع جهانی مشابه کره شمالی» است. این اظهارات خشم پکن را برانگیخت. چین ادعا می‌کند که تایوان بخشی از خاک این کشور است.

تایوان و چین در سال ۱۹۴۹ از یکدیگر جدا شدند. این جزیره هرگز بخشی از جمهوری خلق چین نبود، اما حزب کمونیست حاکم می‌گوید که حتی اگر لازم باشد با استفاده از زور این جزیره را به سرزمین اصلی بازمی‌گرداند.

دولت شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، تلاش‌های خود را برای ارعاب تایوان با پرواز جت‌های جنگنده و بمب‌افکن در نزدیکی این جزیره افزایش داده است. در ماه‌های اخیر تعدادی از سیاستمداران آمریکایی و اروپایی برای نشان دادن حمایت خود از دولت منتخب تایوان به این کشور سفر کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG