لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۰

خبرگزاری شین‌هوا: محکومیت مرسدس‌بنز در چین به اتهام «تثبیت قیمت‌ها»


یه گزارش خبرگزاری رسمی چين، هزینه جایگزینی تمام قطعات یدکی یک خودروی مرسدس بنز کلاس C در چین، می‌تواند ۱۲ برابر بیشتر از خرید یک وسیله نقلیه جدید باشد.

خبرگزاری رسمی چين، شین‌هوا، با استناد به گزارش بازرسان دولتی گزارش داد، شرکت خودروساز لوکس آلمانی، مرسدس بنز، به جرم دستکاری قیمت خدمات پس از فروش در چین مجرم شناخته شده است.

در این گزارش هیچ اشاره‌ای به مجازات‌های ممکن نشده، اما طبق قانون ضدانحصاری سال ۲۰۰۸، چین اجازه می‌دهد تا کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات (NDRC)، يعنی تنظیم‌کننده ضدانحصار کشور، تا ۱۰ درصد درآمدهای يک سال شرکت‌های متخلف از بازار چين را به عنوان جریمه در نظر بگیرد.

با تلاش‌هايی که دولت چين به عمل آورده است تا شرکت‌های خارجی را به پيروی از قانون سال ۲۰۰۸ وادار کند، طیف وسیعی از صنایع، از سازندگان شیر خشک تا شرکت‌های الکترونیکی، در سال‌های اخیر مورد توجه بازرسان چينی قرار گرفته‌اند.

با موجی از تحقیقات که باعث شد خودروسازانی مانند مرسدس بنز، آودی و ب ام و شديداً از قیمت قطعات یدکی خود در هفته‌های اخیر بکاهند، صنعت خودروسازی بطور خاص تحت بازرسی دقیقی قرار گرفته است.

شین‌هوا در گزارش روز یکشنبه، ۲۶ مرداد (۱۷ اوت) گفت، دفتر قيمت استان جیانگ سو، که تحقیقی را در ماه گذشته به‌راه انداخت، پس از یورش به نمایندگی مرسدس بنز در اين استان ساحلی و نمايندگی ديگری در استان همسایه، شانگهای، شواهدی از شیوه‌های ضد رقابتی اين شرکت يافت.

سخنگوی دایملر گفت در اين تحقيقات با مقامات همکاری کامل دارد و اضافه کرد نظر به اين‌که تحقيقات همچنان ادامه دارد، نمی‌تواند بيش از اين اظهار نظر کند.

کارشناسان صنعت خودروسازی می‌گویند، خودروسازان بیش از حد بر فروشندگان قطعات يدکی و نمایندگی‌های مجاز در چین کنترل دارند، که به آنها امکان کنترل قیمتها را می‌دهد، و اين امر در تقابل با قوانين ضدانحصار در چين بوده و به عنوان تخطی از قانون در نظر گرفته می‌شود.

شین‌هوا با استناد به گزارش «انجمن تجارتی نگهداری و تعمیر خودروی چين»، گفت، هزینه جایگزینی تمام قطعات یدکی در مرسدس بنز کلاس C، می‌تواند ۱۲ برابر بیشتر از خرید یک وسیله نقلیه جدید باشد.

بزرگترین بازار خودروی جهان

در اوایل این ماه کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات چين گفته بود، شرکت‌های آودی و کرایسلر-فیات را به اتهام «اعمال انحصار» جريمه خواهد کرد. رسانه‌های چینی در هفته گذشته گزارش دادند که آودی، به عنوان بهترین فروشنده اتومبيل‌های لوکس در چين، احتمالا ۴۰ ميليون دلار جريمه خواهدشد.

خودروسازهای خارجی، که همگی در چین از طریق سرمایه‌گذاری مشترک با یک شریک محلی فعاليت می‌کنند، به شدت بر سر افزایش سهم خود در این بزرگترین بازار خودروی جهان با يکديگر سخت در رقابت هستند.

دایملر گفته است درنظر دارد تا سال ۲۰۱۵، فروش اتومبیل‌های مرسدس بنز را در چین به بیش از ۳۰۰هزار خودرو در سال افزایش دهد، در حالی که آودی انتظار دارد ۴۰ درصد کل خودروهايش را تا سال ۲۰۲۰ دربازار چین به‌فروش رساند.

تحلیلگران گفته‌اند، چنانچه خودروسازی مجبور به پرداخت جريمه به ميزان حتی ۱ درصد از درآمد سالانه‌اش بشود، چنين ضربه‌ای می‌تواند ۱۰ درصد از سود خالص سرمایه‌گذاری مشترک بکاهد.

حکومت چین در چند سال اخير اجرای قانون ضد انحصاری‌اش را تشديد کرده است، واکنون در حال انجام تحقيقات ضدانحصاری مفصلی پيرامون رفتار شرکت بزرگ فنآوری آمريکايی، ميکروسافت، است.

XS
SM
MD
LG