لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۱

واکنش‌ها به مرگ یک کودک‌ کار در ایران؛ نماد «همه کودکان قربانی» کار اجباری


تصویر منتشر شده از رکسانا بلوچ در شبکه‌های اجتماعی
تصویر منتشر شده از رکسانا بلوچ در شبکه‌های اجتماعی

اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی حاکی از مرگ یک کودک کار ۱۲ ساله در شهرری به دلیل عفونت کلیه است.

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی این کودک را رکسانا بلوچ معرفی کرده‌اند و جمعیت خیریه «امام علی» هم او را «روشنک» نامیده است.

بر اساس گزارش‌ها، رکسانا بلوچ روز یکشنبه ۲۴ بهمن‌ماه در پی از دست دادن دو کلیه خود در یکی از بیمارستان‌ها جان باخت. «جمعیت امام علی» در کانال تلگرامی خود مرگ این کودک را «ماحصل پنج سالی» دانست که این کودک «مجبور بوده ساعت‌های زیادی در خیابان کار کند.»

فائزه فلاحی، یکی از کاربران توییتر، با انتشار تصویری از رکسانا بلوچ نوشته است: «هر روز هزاران کودک کار مثل رکسانا، سر چهارراه‌ها و تو کارگاه‌ها، مستاصل و بی پناه، زیر بار بی تفاوتی جامعه و بی کفایتی مسئولین، ذره ذره آب میشن.»

کاربر دیگری به نام مهیا وحیدی در توییتی نوشت: «فوت رکسانا شهادتی است بر فرسایش عذاب آور جسم و جان کودکان در نتیجه کار اجباری.»

یک کاربر دیگر نیز رکسانا بلوچ را نمادی از همه کودکان قربانی در ایران و «خواب آلودگی جامعه‌ای است که صدای رکساناها» را نمی‌شنود.

یک کاربر دیگر در توییتر با انتشار تصویری از محل دفن این کودک کار نوشت: «ولی خاله اون وقتا قانون كلاسمون اين بود كه كسی بدون بغل خداحافظی نره.»

رئیس اورژانس اجتماعی ایران اخیرا در یک مصاحبه تلویزیونی گفته است: بر اساس آمار سال ۹۶ وزارت کار ۵۰۰ هزار کودک کار در سطح کشور وجود دارد.

محمود علی‌گو گفت، بر اساس اطلاعات سازمان‌های مردم‌نهاد، در تهران نزدیک به ۴ هزار کودک زباله‌گرد وجود دارد.

حامد فرمند،‌ فعال حقوق کودکان، پیشتر به صدای آمریکا گفته بود وضعیت کودکان کار در ایران «اسفناک» است و از حداقل رفاه برخوردار نیستند.

XS
SM
MD
LG