لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۴

شرکت‌‌های بیمه با پرداخت خسارت به «شورون» به‌دلیل مصادره محموله نفتی توسط حکومت ایران مخالفت کردند


بر اساس شکایتی که روز سه شنبه، هجدهم اردیبهشت، در دادگاهی در ایالات کالیفرنیا ارائه شد سه شرکت بیمه درخواست خسارت ۵۷ میلیون دلاری شرکت نفتی شورون آمریکا بر سر توقیف نفتکش و مصادره محموله نفتی این شرکت توسط جمهوری اسلامی در سال گذشته را رد کردند.

حکومت ایران نفتکش «ادونتیج سوئیت» حامل نفت شورون که از کویت بارگیری شده بود را هفتم اردیبهشت سال گذشته در خلیج عمان توقیف کرد و نفت آن را به یک نفتکش جمهوری اسلامی منتقل کرد.

به گزارش رویترز، سه شرکت بیمه «زوریخ امریکن»، «لیبرتی میوچوال» و «گرِیت امریکن» از یک دادگاه منطقه‌ای ایالات متحده در شهر سانفرانسیسکو خواستند تا درخواست خسارت ۵۷ میلیون دلاری شورون را رد کند. شورون ادعا کرده بود که برپایه محافظت در مقابل خطرات جنگی و همچنین پوشش بیمه محموله‌های دریایی، مستحق دریافت خسارت است.

این شرکت‌ها این ادعا را نپذیرفتند و می‌گویند: «توقیف نفت خام و مصادره بعدی آن توسط ایران، عملیات جنگی محسوب نمی‌شود.» آنها همچنین به دادگاه گفتند که سیاست پوشش محموله‌های دریایی نیز توقیف یا مصادره را در بر نمی‌گیرد.

سخنگوی شورون، گفت: «توقیف نظامی نفتکش «ادونتیج سوئیت» توسط جمهوری اسلامی در آب‌های بین المللی حمل محموله نفتی شورون یک اقدام خصمانه بود که به وضوح تحت پوشش بیمه نامه‌های ما قرار داشت. ما این موضوع را در دادگاه ثابت می‌کنیم.»

در این شکایت آمده است که شورون نفتکش «ادونتیج سوئیت» را برای انتقال نفت خام به ایالت تگزاس در آمریکا از منطقه بی‌طرف مشترک میان عربستان سعودی و کویت اجاره کرده بود. شورون در این منطقه عملیات تولید نفت دارد.

جمهوری اسلامی هفتم اردیبهشت سال گذشته پس از توقیف نفتکش «سوئز راجان» توسط ایالات متحده که حامل محموله نفتی سپاه پاسداران بود، نفتکش «ادونتج سوئیت» را با این ادعا که به یک لنج ایرانی برخورد کرده است، توقیف کرد.

مزاحمت جمهوری اسلامی برای کشتی‌ها در آبراه‌های بین‌المللی کماکان ادامه دارد.

وزارت امور خارجه ایالات متحده روز شنبه ۲۵ فروردین، در مکاتبه‌ای اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا، توقیف کشتی «ام‌اس‌سی آریس» با پرچم پرتغال و تحت مالکیت بریتانیا از سوی جمهوری اسلامی ایران را به‌شدت محکوم کرد.

این وزارت خانه از جمهوری اسلامی خواست تا این کشتی و خدمه بین‌المللی آن را فورا آزاد کند.

به گفته این سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، توقیف یک کشتی غیرنظامی به‌رغم هیچ گونه اقدام تحریک‌آمیز از سوی آن «نقض فاحش قوانین بین‌المللی» و «دزدی دریایی» توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان «یک سازمان تروریستی خارجی» است.

XS
SM
MD
LG