لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۷

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا: واکسن کرونا ارتباطی با مشکلات مربوط به زایمان ندارد


مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ آمریکا نتایج مطالعه‌ای را منتشر کرده است که نشان می‌دهد تزریق واکسن کووید-۱۹ در دوران بارداری ارتباطی با زایمان زودرس یا تولد نوزادان کم وزن ندارد.

پژوهشگران در گزارش هفتگی این مرکز اعلام کردند که میزان زایمان زودرس در بیش از ۱۰ هزار زن که دست‌کم یک دز واکسن زده بودند، ۴.۹ درصد بود و این رقم را با ۷ درصد برای ۳۶ هزار زن واکسینه نشده مقایسه کرده‌اند که از لحاط تفاوت آماری معنادار نیست.

علاوه بر این، محققان به این نتیجه رسیدند که واکسیناسیون کووید-۱۹، خطر تولد نوزادان با وزن کمتر از حد معمول را افزایش نمی‌دهد.

پژوهشگران مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا تأکید کرده‌اند زنان باردار که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند به مراتب بیشتر در خطر بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه، نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی و مرگ قرار دارند.

شواهد موجود نیز نشان می‌دهد زنان بارداری که به کرونا مبتلا می‌شوند ۱۵ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند.

زنان شرکت‌کننده در این مطالعه بین ماه‌های مه و اکتبر ۲۰۲۰، پیش از در دسترس قرار گرفتن واکسن، باردار شده بودند بنابراین تقریباً تمامی کسانی که واکسینه شده بودند در سه ماهه دوم یا سوم بارداری خود واکسن دریافت کردند.

حدود ۹۶ درصد از آنها حداقل یک دز از واکسن «ام آر ان ای» یعنی فایزر و یا مدرنا زده بودند و بقیه زنان واکسن تک‌دزی «جانسون اند جانسون» تزریق کرده بودند.

در این گزارش آمده است که داده‌ها از هشت نهاد مراقبت بهداشتی در شش ایالت آمریکا گرفته شده است.

این مطالعه فاقد اطلاعات مربوط به واکسیناسیون در سه ماهه اول بارداری و همچنین تزریق دز یادآور است که آن زمان در دسترس نبود.

آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا نشان می‌دهد که تا ماه دسامبر، حدود ۴۰ درصد از زنان باردار در آمریکا واکسینه شده بودند.

XS
SM
MD
LG