لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۳

کرونا در ایران – منتفی شدن واردات فایزر، اظهارات ضد و نقیض در مورد واکسیناسیون کودکان، و کمبود واکسن آنفلوانزا


وزارت بهداشت ایران‏ از ششم مهر تا هفتم مهر، وجود ۱۳ هزار و ۲۷۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا را در کشور تأیید کرد.

همچنین بر اساس این آمار، در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۷۲ بیمار دیگر جان خود را در اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و مجموع جان باختگان کووید-۱۹ در ایران به ۱۲۰ هزار و ۱۶۰ نفر رسید.

بسیاری، از جمله تعدادی از مقامات کشور‌ معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.

چندی پیش، روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران ایران به نقل از یک استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نوشت آمار رسمی مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را باید هفت برابر کرد.  

  • منتفی شدن واردات فایزر؛ ادامه واکسیناسیون زنان باردار با سینوفارم

در حالی که وزیر بهداشت ایران هفته گذشته گفته بود واکسن فایزر «به تعداد بسیار محدود» برای تزریق به مادران باردار وارد کشور می‌شود، مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت از منتفی شدن واردات فایزر برای این گروه خبر داد.

بر اساس اطلاعیه وزارت بهداشت، به کمیته ملی کرونا ابلاغ شده است که واکسیناسیون زنان باردار را با واکسن سینوفارم ادامه دهند.

در اطلاعیه مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفته شده است که «با تکیه بر شواهد معتبر علمی» به این نتیجه رسیدند که واکسیناسیون این افراد کماکان با واکسن سینوفارم ادامه پیدا کند.

وزارت بهداشت ایران در مورد واکسن‌های وارداتی و واکسن‌های تولید داخلی، مستندات علمی منتشر نکرده و در این رابطه اطلاع‌رسانی نمی‌کند.

همزمان، ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران بار دیگر تأکید کرد که اولویت دولت او «حمایت از مراکز داخلی فعال در ساخت واکسن» است. آقای رئیسی گفت: «استفاده از واکسن خارجی محدودیت‌هایی دارد و نمی‌تواند دائمی باشد.»

این در حالی است که وعده‌های تولید داخلی واکسن تا امروز عملی نشده است.​

  • واکسیناسیون افراد ۱۲ سال به بالا و مطرح شدن دوباره «تک دز» بودن سینوفارم

معاون بهداشت وزارت بهداشت ایران در گفتگو با خبرگزاری ایلنا از آغاز ثبت نام برای واکسیناسیون افراد ۱۲ سال به بالا با دو واکسن سینوفارم و پاستوکووک خبر داد.

علیرضا رئیسی گفت : «هر دو واکسن کاملا مورد تأیید وزارت بهداشت و درمان و سازمان غذا و دارو است و در کشورهای دیگر از جمله در کشور چین و برخی از کشورهای عربی استفاده شده است.»

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا پیشتر گفته بود واکسیناسیون برای افراد ۱۷ سال به بالا در نظر گرفته شده است و برنامه‌ای برای واکسیناسیون افراد کمتر از این سن در دستور کار نیست.

در همین حال، معاون درمان ستاد کرونای استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا بر «تک دز» بودن واکسن سینوفارم برای کودکان تأکید کرد.

نادر توکلی گفت: «واکسن سینوفارم کودکان تک دز است. دز اول معمولاً ۷۰ تا ۸۰ درصد ایمنی ایجاد می‌کند. در حال حاضر هدف‌گذاری این است که دز اول را برای کودکان تزریق کنند و با بررسی‌های بیشتر، دز دوم را تزریق می‌کنند.»

پیشتر، سازمان غذا و دارو ایران در اعلامیه‌ای گفته بود که در انعکاس خبر «تک‌دز» بودن سینوفارم برای کودکان اشتباه رخ داده است و تأکید کرد که این واکسن‌ها دارای ویال‌های تک دز هستند، ولی در واقع دو دز دارند.

اظهارات ضد و نقیض در مورد واکسیناسیون کودکان و عدم ارائه شواهد علمی در این رابطه با انتقادهای زیادی روبرو شده است.

مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یازدهم، از تزریق سینوفارم به زیر ۱۸ ساله‌ها انتقاد کرده است.

آقای پزشکیان می‌گوید تزریق واکسن به یک گروه سنی خاص «بدون مستندات علمی و تأیید قابل قبول» مسئولیت سنگینی دارد.​

  • ۴ تا ۸ عدد واکسن آنفلوانزا برای هر داروخانه

‏در حالی که همزمانی شیوع آنفلوانزا و کرونا با رسیدن فصل سرما، به نگرانی‌ها از افزایش ابتلا و فوت بیماران و فشار بیشتر بر کادر درمان دامن زده است، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران از کمبود واکسن آنفلوانزا در کشور خبر داده است.

علی فاطمی میزان توزیع واکسن در داروخانه‌ها را «بسیار ناچیز» خواند و گفت: «به داروخانه‌های روزانه، چهار عدد واکسن و به داروخانه‌های شبانه‌روزی هشت عدد واکسن می‌دهند.»

به گفته آقای فاطمی، قیمت واکسنی ارائه شده برای آنفلوانزا ۱۵۶ هزار تومان تعیین شده است.

در همین حال، رئیس سازمان غذا و دارو ایران گفته است که تأمین بخشی از واکسن آنفلوانزا از طریق تولیدات داخلی خواهد بود. محمدرضا شانه‌ساز می‌گوید: «امسال بخش مهمی از نیاز کشور از طریق واکسن آنفلوآنزای تولید داخلی رفع می‌شود.»

به گفته رئیس سازمان غذا و دارو، قرار است دو میلیون دز واکسن آنفلوانزا به معاونت بهداشتی وزارت بهداشت تحویل داده شود.

XS
SM
MD
LG