لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۶

تولید آزمایشگاهی پروتئین قاتل سلولهای سرطانی


مایکل کینگ، استاد مهندسی بیوشیمی در حال کار با دانشجویان در آزمایشگاه دانشگاه کرنل
مایکل کینگ، استاد مهندسی بیوشیمی در حال کار با دانشجویان در آزمایشگاه دانشگاه کرنل
تحقیقات پزشکی حاکی از آن است که نود درصد مبتلایان به سرطان به سبب گسترش بیماری به نقاط دیگر بدنشان (که در اصطلاح پزشکی از آن با نام «متاستاز» یاد می شود)، جان خود را از دست می دهند.

یک گروه پژوهش پزشکی می گوید آزمایش ها و تحقیقاتی که انجام داده، حاکی از آن است که ترکیب پروتئینی خاصی در آزمایشگاه قابل تولید است که قابلیت آن را دارد که سلول های سرطانی را از بین ببرد.

این گروه پژوهش پزشکی دانشگاه کرنل نیویورک به سرپرستی دکتر مایکل کینگ و با فعالیت بیوشیمیایی اعضای گروه که تخصصشان در مهندسی شیمی است، موفق شده اند پروتئینی را تولید کنند که با جریان یافتن در خون و اتصال به گلبول های سفید، آنها را ایمن می کند و مصونیت بدنی بیمار را افزایش می دهد و از این روی، امکان گسترش سلول های سرطانی را به طور جدی و به میزانی قابل توجه کاهش می دهد.

شیوه اثر این نوع پروتئین آن است که با سلول های سالم (غیرسرطانی) کاری ندارد اما خود را به سلول های سرطانی نزدیک می کند و با آنها برخورد فیزیکی می کند و به محض برخورد، آنها را می کشد.

اتخاذ روش های عملی شیمیایی منزوی کردن این پروتئین که «ترایل» نام گرفته و با امید ۹۰ درصدی به موفقیت آن در کشتن سلول های سرطانی روی آن کار می شود، با آن هدف ادامه می یابد که تزریق این پروتئین به جریان خون، آن را به سوی لنف هدایت کند تا بتواند به سلول های سرطانی نزدیک شود، آنچه که در موش های آزمایشگاهی مبتلا به سرطان اتفاق افتاده است. به این ترتیب، آن دسته از سلول های سرطانی که توانسته اند به لنف راه یابند، با «ترایل» از بین می روند.

جزئیات این پژوهش در تازه ترین شماره نشریه اخبار طرح های تحقیقاتی آمریکا منتشر شده است. این مجله، نشریه آکادمی ملی علوم آمریکاست.
XS
SM
MD
LG