«تایمز اسرائیل» به نقل از یک مقام اسرائیلی در مورد مذاکرات روز شنبه، ۴ فروردین، به میزبانی قطر گفت ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیآیای، یک «پیشنهاد جدید» با هدف نزدیک کردن مواضع اسرائیل و حماس بر سر آزادی تعداد فلسطینیهای زندانی در اسرائیل در ازای هر گروگان حماس ارائه کرده است.
یک هیئت اسرائیلی به رهبری دیوید بارنیا، رئیس موساد، در مذاکره غیرمستقیم با گروه شبهنظامی حماس در دوحه که ایالات متحده و مقامات قطری و مصری میانجی آن هستند، حضور داشت.
حماس میخواهد هرگونه توافقی منجر به پایان جنگ شود اما خواهان صلح دائمی با اسرائیل نیست، زیرا این گروه اسلامگرا به نابودی اسرائیل سوگند خورده است. اسرائیل قصد دارد جنگ را تا زمان ریشهکن کردن این گروه مورد حمایت حکومت ایران ادامه دهد.
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، بر هدف اسرائیل برای ریشهکن کردن حماس تاکید گذاشته است.
یک مقام اسرائیلی که نخواست نامش فاش شود، گفت: «در طول مذاکرات، شکافهای قابل توجهی در رابطه با نسبت» زندانیان فلسطینی با هر یک از ۴۰ گروگانی که آزادی احتمالی آنها مورد بحث است، بروز کرده است.
بنا به این گزارش ایالات متحده یک پیشنهاد جدید با هدف رفع این شکافها را روی میز گذاشت که اسرائیل به آن پاسخ مثبت داد. حماس تا زمان تنظیم این خبر پاسخی به آن نداده است.
این مقام به جزئیات در مورد پیشنهاد ایالات متحده اشاره نکرد.
سفارت ایالات متحده در اسرائیل بلافاصله اظهار نظری نکرد.
سامی ابوزهری، یکی از مقامات ارشد حماس، در پاسخ به سئوال رویترز درباره نسبت گروگانهای آزاد شده با زندانیان فلسطینی گفت موضع این گروه همان است که قبلاً اعلام شده که براساس آن اسرائیل بین ۷۰۰ تا هزار فلسطینی زندانی را در ازای گروگانهای زن، خردسال، سالخورده و بیمار آزاد کند. اسرائیل آن را «غیر واقعی» خوانده است.
اسرائیل آمادگی خود را برای وقفه شش هفتهای در جنگ و اجازه ارسال کمکهای بشردوستانه بیشتر به غزه در ازای آزادی ۴۰ گروگان ابراز کرده است. با احتساب صد گروگان آزاد شده در توافق قبلی در آذر ماه سال گذشته در ازای آزادی سیصد فلسطینی زندانی، هنوز ۹۰ گروگان، از ۲۵۳ گروگانی که حماس در حمله ۱۵ مهر به جنوب اسرائیل ربوده بود در اسارت باقی میمانند. اسرائیل پیشتر گفته بود ۳۵ گروگان در اسارات حماس کشته شدهاند.
حماس در این حمله دستکم ۱۲۰۰ نفر را کشت.
ایالات متحده، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، اسرائیل، ژاپن و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.
شاخه مسلح حماس روز شنبه اعلام کرد که یک گروگان اسرائیلی به دلیل «نبود دارو و غذا» کشته شده است.
مقامات اسرائیلی به طور کلی به چنین ادعاهایی واکنش نشان نمیدهند و حماس را به جنگ روانی متهم میکنند.