پارلمان آلمان (بوندستاگ) «قانون بهبود بازگشت به وطن» تصویب کرده که بر اساس آن، اخراج پناه جویان بدون مدرک قابل قبول در مدت زمان «کوتاهتر و بدون اخطار قبلی» انجام خواهد شد.
بحث های مربوط به تصویب این قانون از تابستان سال میلادی گذشته مطرح شده بود.
بر اساس این قانون که از سوی دولت مطرح شده بود، اشخاصی که به مدت طولانی در آلمان زندگی میکنند اما هنوز مدرک قبولی ندارند، بدون اطلاع قبلی از کشور اخراج خواهند شد.
پیش نویس طرح «بهبود بازگشت به وطن» اگر چه با انتقاداتی همراه بود اما در نهایت از سوی وزارت کشور آلمان مطرح و روز پنجشنبه ۲۸ دی، به تصویب رسید.
بر پایه این قانون، دایره اختیارات پلیس در این زمینه بیشتر خواهد شد.
در این حال، گفته شده است که خانوادههای دارای کودک زیر سن قانونی از این قانون جدید مستثنی هستند.
به نوشته وب سایت «تاگس شائو»، متعلق به تلویزیون دولتی آلمان، شماری از منتقدان این قانون معتقدند که پس از حمله تروریستی حماس به اسرائیل در روز ۱۵ مهر و گسترش رفتارهای یهودیستیزانه از سوی طرفداران این گروه شبهنظامی در المان بر روند تصویب این گونه قوانین تاثیر گذار بوده است.
اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان آلمان به تازگی در گزارشی اعلام کرد بیش از ۳۵۰ هزار تن، از جمله ده هزار ایرانی، در سال ۲۰۲۳ میلادی در این کشور تقاضای پناهندگی کردند.
بر اساس این گزارش، بیشترین متقاضیان پناهندگی در آلمان از کشورهای خاورمیانه و آفریقایی بوده اند و ایرانیان در میان ده کشور اول فهرست درخواستکنندگان پناهندگی بوده اند.
جدول منتشر شده از سوی اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان آلمان نشان میدهد که سوریه با ثبت بیش از یکصد هزار درخواست، دارای بیشترین گروه متقاضی پناهندگی در این کشور بوده است. پس از آن ترکیه، افغانستان، عراق و ایران در میان ده کشور اول قرار دارند.