همزمان با سفر مسعود پزشکیان و هیئت همراهش به مقر سازمان ملل در نیویورک، گروهی از ایرانیان با مشارکت در یک کارزار آنلاین و انتشار پیامهایی ویدئویی با مضمون مشابه، اعلام کردند که رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی نماینده آنها نیست و از مقامات بینالمللی خواستند که با «قاتلان مردم ایران» مذاکره نکنند.
پیامهای شماری از شهروندان ساکن ایران در حسابهای برخی چهرهها از جمله علی کریمی، چهره محبوب فوتبال ایران و از مخالفان جمهوری اسلامی، در حالی بازتاب یافته که چهرههایشان برای حفظ امنیت و جلوگیری از شناسایی آنها محو شده است.
این گروه از ایرانیان داخل و خارج از کشور، پیامهای ویدئویی خود را همراه با به کار بردن هشتگ انگلیسی «بایکوت پزشکیان در سازمان ملل» ( #BoycottPezeshkianUN ) منتشر میکنند.
در این پیامها تأکید شده است: «به عنوان یک ایرانی اعلام میکنم که مسعود پزشکیان و جمهوری اسلامی نماینده من در سازمان ملل نیستند! با قاتلان مردم ایران مذاکره نکنید!»
شماری از کاربران نیز در یک ویدئو به پیشینه مسعود پزشکیان و نقض حقوق بشر توسط مقامات جمهوری اسلامی اشاره کرده و تأکید کردهاند که پزشکیان «نه یک اصلاحطلب، بلکه دستنشانده علی خامنهای است» و از سازمان ملل متحد خواستهاند که او را تحریم کند.
محمد صادقی، بازیگری که پس از حمایت از حقوق زنان و اعتراض به حجاب اجباری با خشونت توسط مقامات جمهوری اسلامی بازداشت شد و در حال حاضر خارج از ایران به سر میبرد، با پیوستن به این کارزار آنلاین، ویدئویی در اینستاگرام منتشر کرد و با استفاده از هشتگ «بایکوت پزشکیان یو. ان.»، نوشت: «به عنوان یک ایرانی مسعود پزشکیان نماینده من در سازمان ملل یا هیچ سازمان بینالمللی دیگری نیست. مذاکره با جمهوری اسلامی ایران را متوقف کنید.»
در برخی از پیامهای منتشر شده تأکید شده است که «جهان باید مذاکره با رژیمی را که با ترور و ظلم و ستم رشد میکند، متوقف کند» و خطاب به شهروندان ایران گفتهاند: «صدای خود را برای آزادی و عدالت در ایران بلند کنید!»
مسعود پزشکیان، رئیس چهاردهمین دولت جمهوری اسلامی، همراه با هیئتی از مقامات حکومتی از جمله معاون راهبردیاش جواد ظریف و وزیر امور خارجه عباس عراقچی برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به سر میبرد.
حساب اسرائیل به فارسی در شبکه اجتماعی ایکس نیز با انتشار کاریکاتوری از مسعود پزشکیان، او را «دستنشانده خامنهای و بخشی از رژیم جنایتکار جمهوری اسلامی» دانست و تأکید کرد: «جهان نباید دروغهای این رژیم را باور کند. قبل از این که خیلی دیر شود، باید جلو رژیم [جمهوری اسلامی] ایران گرفته شود.»
در این سفر برخی چهرههای سیاسی، از جمله تریتا پارسی در هتل محل اقامت پزشکیان و همراهانش دیده شدهاند.
برخی ناظران درباره صدور ویزا برای او و بعضی از چهرههای سیاسی همراهش پرسشهایی مطرح کرده و خواهان عدم صدور ویزا برای آنان شده بودند.
از جمله، جیسون برادسکی، مدیر سیاستگذاری در سازمان «اتحاد علیه ایران هستهای»، با اعلام این که «جواد ظریف در هیچ یک از دیدارهای [رسمی] پزشکیان حضور ندارد»، اما «برای دیدار با خبرنگاران آن جا بود»، گفته است: «این بهویژه با در نظر گرفتن عملیات نفوذ [جمهوری اسلامی] که این هفته در نیویورک اتفاق میافتد، پرسشی مهم است.»
الیزابت استیکنی، سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه ایالات متحده، نیز در واکنش به ادعاهای پزشکیان در سازمان ملل به صدای آمریکا گفته است: «وقتی حرف پزشکیان را باور میکنیم که جمهوری اسلامی مردم ایران را سرکوب نکند و حامی تروریسم نباشد.»
همچنین، شهرام خلدی، استاد دانشگاه در رشته روابط بینالملل و تاریخ خاورمیانه، درباره سفر پزشکیان به اجلاس سازمان ملل و اظهاراتش درباره اسرائیل، به صدای آمریکا گفته است که او «بلندگوی خامنهای است» و محاسبات اسرائیل در خصوص بازوهای جمهوری اسلامی در منطقه را «دقیق» دانسته است.
کاملیا انتخابیفرد، روزنامهنگار، نیز هدف تعیین پزشکیان توسط علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، را «نمایش چهرهای متفاوت به غربیها» دانسته است.