لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۸

پایان جشنواره پرحاشیه فیلم فجر؛ چهره‌های سرشناس در مراسم اختتامیه شرکت نکردند


سالن محل برگزاری اختتامیه جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۱
سالن محل برگزاری اختتامیه جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۱

مراسم اختتامیه چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر در سالن همایش‌های برج میلاد تهران برگزار شد. این مراسم نیز مانند جشنواره امسال تحت تأثیر عدم حضور سینماگران سرشناسی قرار داشت که در این رویداد حکومتی شرکت نکردند.

ابولفضل پورعرب، هوشنگ توکلی، جهانگیر الماسی، عنایت بخشی، محمد حسین لطیفی، فرهاد قائمیان، و انسیه شاه‌حسینی از جمله چهره‌هایی بودند که در این مراسم حاضر شدند.

محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی، و تعداد دیگری از مقامات فرهنگی و هنری نیز در این مراسم شرکت داشتند.

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، تماشاگران زیادی در مراسم حضور داشتند و ظرفیت سالن به صورت کامل پر شده بود. این در حالی است که به ادعای برخی از کاربران در شبکه‌های اجتماعی، اکثر حاضران از دانشجویان صدا و سیما یا کارمندان سازمان و نهادهای حکومتی بودند که با هماهنگی قبلی در برنامه شرکت کردند.

اجرای برنامه امسال را محمدرضا شهیدی‌فر بر عهده داشت که در سخنان خود با اشاره به این که چهل سال دوم دوران انقلاب اسلامی آغاز شده است، ابراز امیدواری کرد که این انقلاب به چهل سال سوم نیز برسد.

او مراسم را به شهدای دفاع مقدس، شهدای ترور، شهدای مدافع حرم، و به‌خصوص شهدای مدافع امنیت تقدیم کرد.

مجتبی امینی، دبیر چهل‌و‌یکمین جشنواره فیلم فجر، در سخنان خود ضمن اشاره به عدم شرکت تعدادی از سینماگران در جشنواره گفت :«باور داریم به اعتبار سینمای ایران که میزبان همه سینماگران باشیم ولی به خواسته آنها احترام می‌گذاریم.»

در این بخش محمدرضا شهیدی‌فر مجرای مراسم درباره هنرمندانی که به جشنواره نیامدند، گفت :«خم به ابرویتان نیاورید، خیلی زود برمی‌گردند. آنها به استراحت نیاز داشتند و مدل استراحت بعضی‌ها فرق دارد.»

این در حالی است که در ماه‌های اخیر به دنبال سرکوب خشونت‌آمیز معترضان توسط حکومت، بسیاری از سینماگران در حمایت از مردم، به‌صورت علنی یا غیرعلنی علیه جشنواره فیلم فجر موضوع گرفتند و بحث تحریم این رویداد حکومتی بسیار جدی بود.

علی‌رغم تبلیغات گسترده رسانه‌های داخلی ایران، استقبال چندانی از فیلم‌های این دوره نشد و بسیاری از سینماها خالی بود.

اکثر آثار این دوره توسط کارگردان‌های تازه‌کار یا به اصطلاح فیلم اولی، با بودجه‌های سازمان و‌ نهادهای حکومتی تولید شده بود، اما بازیگران و عوامل اصلی همین فیلم‌ها نیز در نشست‌های خبری و اکران آنها شرکت نکردند.

محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی، با اشاره به این که امسال جشنواره فیلم فجر باشکوه‌تر از سال‌های قبل برگزار شده است، گفت که جشنواره امسال «بوی انقلاب» می‌دهد. او در ادامه با بیان این که تعدادی ار خانواده‌‌های شهدا در مراسم اختتامیه شرکت دارند، گفت که در سالن «بوی شهدا» می‌آید و بچه‌های انقلاب جشنواره فیلم فجر را پس گرفتند.

سخنان محمد خزاعی به دلیل بغض و گریه او ناتمام ماند و او به طور عجیبی صحنه را ترک کرد.

تعدادی از برنده‌های شاخه‌های مختلف در مراسم اختتامیه شرکت نداشتند، از جمله پژمان جمشیدی که برای فیلم «یادگار جنوب» برنده جایزه بهترین بازیگر مکمل مرد شد، به گفته عوامل فیلم او در ترافیک مانده است.

علی نصیریان نیز که برای فیلم «هفت بهار نارنج» برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول مردم شد، پیشتر گفته بود که در مراسم اختتامیه شرکت نخواهد کرد.

سیمرغ بهترین بازیگر مرد جشنواره به مجید صالحی برای فیلم «شماره ۱۰» رسید. او با اشاره به رویدادهای اخیر در کشور و انتقاد از تفکرات حذفی برخی از «دوستان مدیر»، گفت که جایزه نقدی خود را به مردم خوی می‌دهد، و جایزه معنوی خود را هم «به همه دختران این سرزمین، همسرش که مادر است، ‌و همه مادران ایران‌زمین تقدیم می‌کند.»

سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن به پردیس پورعابدینی برای فیلم «غریب» اهدا شد.

او نیز در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره احساسش از دریافت این جایزه گفت: «هیچی.»

احساس پردیس پورعابدینی پس از دریافت سیمرغ جشنواره فجر: هیچی
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

جایزه بهترین کارگردانی به محمد علی باشه‌آهنگر برای فیلم «سینما متروپل» رسید. این اثر به‌عنوان بهترین فیلم جشنواره نیز برگزیده شد.

حبیب احمدزاده، رضا پورحسین، روح‌الله سهرابی، محمدرضا شرف‌الدین، پرویز شیخ طادی، محمدرضا عباسیان، و محمد حسین نیرومند اعضای هیئت انتخاب این دوره بودند که همگی مرد، و از چهره‌های نزدیک به حکومت یا به اصطلاح «خودی» محسوب می‌شوند.

XS
SM
MD
LG