لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۴

اعلام اسامی فیلم‌های جشنواره فجر به‌دلیل «شرایط کشور» به تعویق افتاد


روابط عمومی چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر از تعویق در اعلام اسامی آثار بخش اصلی مسابقه در این جشنواره به دلیل «شرایط کشور در ماه‌های گذشته» خبر داد.

قرار بود اسامی فیلم‌‌های بخش رقابتی «سودای سیمرغ» پنجشنبه ۱۵ دی اعلام شود.

دبیرخانه جشنواره با اشاره به اینکه «شرایط کشور در ماه‌های گذشته موجب تأخیر در روند تولید آثار سینمایی شده است»، گفت که «برخی از صاحبان آثار» خواستار اختصاص زمان بیشتری برای تحویل نسخه نهایی فیلم خود شدند.

به گفته دبیرخانه جشنواره، اسامی اعضای هیئت انتخاب جشنواره نیز به همراه فیلم‌های بخش سودای سیمرغ اعلام می‌شود که بسیار غیرمعمول است. مشخص نیست که به تعویق افتادن زمان اعلام اسامی فیلم‌ها چه ارتباطی به عدم معرفی اعضای هیئت انتخاب جشنواره دارد.

بیانیه دبیرخانه چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر در شرایطی منتشر می‌شود که در هفته‌های اخیر بسیاری از سینماگران ایرانی اعلام کرده‌اند که این دوره از جشنواره را تحریم خواهند کرد.

در جریان اعتراضات سراسری در ایران، سینماگران نیز مانند بسیاری از هنرمندان دیگر به شیوه‌های گوناگون از معترضان حمایت کردند و تعدادی از آنها توسط حکومت تهدید، بازداشت، یا ممنوع الخروج شده‌اند.

علی‌رغم تمامی فشارها، تعداد قابل توجهی از سینماگران ایرانی بصورت علنی و غیرعلنی علیه جشنواره فیلم فجر موضع گرفتند و تحریم این رویداد حکومتی در این دوره بسیار جدی است.

فرحناز غلامپور، از اعضای کانون فیلم‌سازان مستقل ایران به صدای آمریکا گفت: «از طرف کانون از تمامی فیلمسازان می‌خواهم که جشنواره فیلم فجر را تحریم کنند.»

او در ادامه افزود: «ما در مقطع بسیار مهمی هستیم و این جشنواره ابزاری است در دست حکومت تا به مردم ایران و جهان بگوید که همه چیز عادی است، ولی بیشتر از پانصد تن کشته شده‌اند که بیش از هشتاد نفر آنها کودک هستند، در زندان‌های بی‌نام به دختر بچه‌ها تجاوز می‌شود، مردم را اعدام می‌کنند.»

فرحناز غلامپور تأکید می‌کند که با تحریم جشنواره فجر باید با این «پروپاگاندای حکومتی» مقابله کرد و به دنیا نشان داد که هیچ چیز در ایران عادی نیست.


هرچند که مدیران فرهنگی و هنری کشور بر برگزاری با شکوه جشنواره‌های حکومتی فجر به‌عنوان «آبروی جمهوری اسلامی» تأکید می‌کنند ولی مشخص است که در این مسیر با چالش‌های زیادی مواجه هستند.

شاید با توجه به ساختار حکومتی سینمای ایران، کناره‌گیری علنی برخی سینماگران از جشنواره امکان‌پذیر نباشد، ولی گفته می‌شود که با توجه به فرصت اندک باقی مانده، تعدادی از فیلم‌ها به بهانه‌های مختلفی مانند مشکلات فنی یا تکنیکی به جشنواره ارسال نخواهد شد.

این در حالی است که یکی از بزرگترین مشکلات جشنواره انتخاب اعضای هیئت داوران است که علی‌رغم پیشنهادات قابل توجه مقامات، هنوز با استقبالی از سوی سینماگران مواجه نشده است.

پیش‌بینی می‌شود که با توجه به شرایطی کنونی در ایران امسال هنرمندان کمتری در مراسم افتتاحیه، اختتامیه و سایر برنامه‌های جانبی جشنواره شرکت کنند.

بسیاری از کاربران ایرانی نیز در شبکه‌های اجتماعی با انتقاد از سینماگران و سلبریتی‌های به اصطلاح حکومتی اعلام کرده‌اند که جشنواره فیلم فجر را تحریم می‌کنند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG