آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه ۴ مهر نسبت به جدی بودن خطر تشدید تنشها در منطقه هشدار داد.
وزیر امور خارجه آمریکا در آغاز نشستی با مقامات ارشد و وزیران شورای همکاری خلیج فارس در نیویورک، با اشاره به وضعیت کنونی در لبنان و غزه، هشدار داد که خطر تشدید تنشها در خاورمیانه «حاد» است.
آنتونی بلینکن در عین حال تاکید کرد که ایالات متحده و شرکای آن به منظور جلوگیری از وقوع یک جنگ تمامعیار و با هدف حرکت به سوی «فرایند دیپلماتیک» در رابطه با لبنان، به طور «خستگیناپذیر» تلاش میکند.
بلینکن ضمن درخواست از همه شرکای ایالات متحده برای تحت فشار قرار دادن طرفهای درگیر به منظور برقراری آتشبس در غزه، آن را «بهترین راه برای بازگرداندن گروگانها به خانه و کاهش تنشها در جبهههای دیگر» دانست.
او دیپلماسی را «بهترین پاسخ» دانست و «تلاشهای هماهنگ» ایالات متحده و شرکای آن را در جلوگیری از تشدید بیشتر تنشها «حیاتی» توصیف کرد.
با شدت گرفتن عملیات نظامی اسرائیل علیه مواضع حزبالله در لبنان، نگرانیها از احتمال گسترش دامنه درگیریها به دیگر نقاط منطقه افزایش یافته است.
ارتش اسرائیل روز سهشنبه سوم مهر اعلام کرد که جنگندههای نیروی هوایی این کشور طی یک روز گذشته صدها سورتی پرواز عملیاتی را برای آنچه «رفع تهدیدها علیه غیرنظامیان اسرائیلی و تضعیف زیرساختها و تواناییهای تروریستی حزبالله لبنان» نامید، انجام دادند.
اسرائیل روز دوشنبه ۲ مهر نیز در یکی از گستردهترین حملههای هوایی خود صدها موضع حزبالله را هدف قرار داد. اسرائیل همچنین به شهروندان هشدار داد مناطقی را که به گفته اسرائیل انبارهای تسلیحات حزبالله در آنها قرار دارد، تخلیه کنند.
مقامات اسرائیلی طی نزدیک به یک سال گذشته بارها تصریح کردهاند که به هر شکل ممکن، چه دیپلماتیک و چه نظامی، امنیت را در مناطق شمالی این کشور برقرار میکنند. اسرائيل خواستار عقبنشینی حزبالله از مناطق مرزی لبنان با اسرائيل است.
تلاشهای دیپلماتیک برای عقبراندن حزبالله لبنان به آن سوی رودخانه لیطانی در ۳۰ کیلومتری مرز مشترک اسرائیل و لبنان بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پایانبخش جنگ ۳۴ روزه اسرائیل و حزبالله در تابستان سال ۱۳۸۵ بود، تاکنون ناکام مانده است.
حزبالله لبنان در سال ۱۳۶۱ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأسیس شد. تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت این گروه را به عنوان یک سازمان تروریستی شناختهاند.
شناسایی کلیت حزبالله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزبالله است.
حماس، دیگر گروه نیابتی مورد حمایت حکومت ایران، که در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر به اسرائیل دستکم ۱۲۰۰ شهروند این کشور از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان را قتلعام کرد و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به گروگان گرفت، در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.