وزارت امور خارجه آمریکا میگوید منافع آمریکا و مردم ایران در این بود که دولت بایدن مانند چند دولت پیشین ایالات متحده صدا و سیمای جمهوری اسلامی را از برخی تحریمها علیه آن تشکیلات معاف کند.
بگفته ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، «این معافیت محدود بوده و فقط شامل ارائه خدمات ماهوارهای به صدا و سیما میشود.»
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سهشنبه، ۱۵ فوریه برابر با ۲۶ بهمن، به طور محرمانه کنگره را در جریان این تصمیم خود گذاشت.
در پاسخ به پرسش خبرنگار صدای آمریکا که بر چه اساسی این تصمیم گرفته شد، پرایس استدلال کرد که این معافیت «همسو با منافع آمریکا و امکان ادامه دسترسی مردم ایران به اطلاعات است.»
به گفته او پس از حصول برجام در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما توسط دولتهای بعدی آمریکا و بر اساس اینکه همسو با منافع ایالات متحده است تمدید شده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا میگوید دولت بایدن هر بار فاکتورهایی چون پخش اعترافهای اجباری، اطلاعات گمراه کننده، اطلاعات اشتباه، غیرواقعی نشان دادن اعتراضات مردمی و نظرات یهودستیزی مقامات جمهوری اسلامی را در چنین مواقعی در نظر دارد اما فاکتورهای دیگری نیز که نام نبرد، در این تصمیم دخیل هستند.
پرایس گفت: «ما کماکان نگران نقش صدا و سیما در سانسور کردن دسترسی مردم ایران به اطلاعات هستیم و از دست داشتن این سازمان در نقض مکرر حقوق بشر آگاهیم»
او همچنین به تحریم مقامات این تشکیلات از جمله پیمان جبلی، رئيس سازمان صدا و سیما و دیگر افراد ردهبالا بعنوان گامهایی برای تنبیه ناقضین حقوق بشر و مسئولین سانسور در ایران اشاره کرد.
گفتنی است وبسایت آمریکایی «واشنگتن فریبیکن» گزارش داد که دولت بایدن، ماننده دو دولت قبل آمریکا، معافیت صدا و سیما، بازوی خبری حکومت ایران از تحریمها را تمدید میکند.
این نشریه محافظهکار مینویسد این تصمیم در شرایطی گرفته شده که حکومت جمهوری اسلامی از سوی مخالفان متهم است که از این رسانه برای تحریف و ارائه گزارشهای ناقص از کشتن مخالفانش و دامن زدن به محاکمههای ساختگی علیه معترضان استفاده میکند.