لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۹

اختصاصی؛ دانوش کیادهی، معترض بازداشت‌شده: وادار به «اعترافات اجباری» شدم


دانوش کیادهی، معترض بازداشت‌شده در ساری
دانوش کیادهی، معترض بازداشت‌شده در ساری

بر اساس یک فایل صوتی که به صدای آمریکا رسیده، دانوش کیادهی، معترض بازداشت‌شده در زندان تیرکلا ساری، می‌گوید مقامات بر اساس اعترافات بی‌پایه دیگران او را زیر «فشار و تهدید» مجبور کرده‌اند علیه خودش اعتراف تلویزیونی کند.

دانوش کیادهی، معترض ۲۴ ساله اهل ساری که به «تبلیغ علیه نظام» و «حمل مواد منفجره غیرنظامی» متهم‌شده، در این فایل صوتی که به بخش فارسی صدای آمریکا رسیده، توضیح می‌دهد که او «نه مأموری را زده و نه به اموال عمومی و بانک و اداره‌ای آسیب زده» است.

آقای کیادهی که آرایشگر و متولد ۱۳۷۷ در ساری است و در جریان اعتراضات سراسری در این شهر بازداشت شده، تأکید می‌کند: «ما فقط در خیابان اعتراض کردیم.»

به گفته این معترض بازداشت‌شده، مقامات حکومتی با تهدید کردن او - از جمله تهدید به بازداشت پدر، برادر، و صاحب‌کارش و پلمپ مغازه محل کارش - او را به اعتراف اجباری علیه خود وادار کرده‌اند و فیلم آن را در «سیمای طبرستان»، شبکه استانی مازندران، پخش کرده‌اند.

او با بیان این که «همه اسم مرا آوردند و انداختند گردن من»، می‌افزاید، «تحت فشار روحی و روانی مجبورمان کردند این حرف را بزنیم» و «فقط به ما می‌گفتند چی بگو» و «همه چیز را به ما گفتند، واو به واو بگو.»

به گفته او، بازجویان می‌گفتند «بگویید می‌خواستیم براندازی کنیم» در حالی که «من نه از جایی حمایت شدم» و «نه پولی گرفتم که این کارها را بکنم، اما زیر اجبار و فشار به ما گفتند این حرف‌ها را بزنید.»

آقای کیادهی که «۲۰ روز در انفرادی وزارت اطلاعات تحت فشار» بوده، تأکید می‌کند: «من هیچ وقت نخواستم به کشورم خیانت کنم و از هیچ جایی هم تأمین نشدم.»

از آغاز این دور اعتراضات سراسری که پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی به راه افتاد، بیش از ۵۰۰ تن کشته و هزاران تن دیگر بازداشت شده‌اند.

در شرایطی که رسانه‌های حکومتی از دستور عفو زندانیان توسط رهبر جمهوری اسلامی استقبال کرده‌اند، مدافعان حقوق بشر و فعالان مدنی می‌گویند شرایط برخورداری از این عفو «سختگیرانه» است و شامل بسیاری از زندانیان نمی‌شود.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG