جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، روز جمعه سفر آسیایی خود را با تاکید بر مقابله با کمبود تراشههای رایانهای در بخش صنعت که اقتصاد جهان را عملاً زمینگیر کرده است، آغاز و از کارخانه سامسونگ بازدید کرد.
قرار است بایدن پس از کره جنوبی، به ژاپن، دیگر متحد مهم واشنگتن در خاور دور سفر کند.
در نخستین توقفگاه این سفر، جو بایدن به همراه یون سوک یئول، رئیس جمهوری کره جنوبی، از سامسونگ که محصولاتش علاوه بر خودروها، در گوشی های موبایل و رایانهای نیز استفاده می شود، دیدار کرد. آمریکا هم اکنون بر سر تامین این تراشهها با چین در رقابت تنگاتنگ است.
این اقدام در عین حال پیامی برای چین بود، چرا که سامسونگ در حال نهایی کردن سرمایهگذاری هفده میلیارد دلاری برای ایجاد کارخانهای مشابه در ایالت تگزاس آمریکا است.
رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه پس از بازدید از کارخانه سامسونگ در اینباره گفت: «همهگیری کووید-۱۹ شکنندگی زنجیرههای تأمین کالا در زمان مقرر را آشکار کرد. کمبود جهانی نیمهرساناها باعث کمبود کالاهای مصرفی، بهویژه خودرو شده است، و این به افزایش قیمتها در سراسر جهان کمک میکند. و اکنون، جنگ بیرحمانه پوتین در اوکراین، نیاز به ایمنسازی زنجیرههای تامین کالای حیاتی را بیشتر مورد توجه قرار داده است.»
جو بایدن با تاکید بر ضرورت انجام اقداماتی برای رفع وابستگی اقتصاد و امنیت ملی ایالات متحده به کشورهایی که «با ما ارزشهای مشترکی ندارند» تاکید کرد که این اقدام «از طریق همکاری با شرکای نزدیکی مثل کره جنوبی» انجام خواهد شد تا «زنجیره مقاومتر تامین کالا ایجاد کنیم.»
از سوی دیگر جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در مسیر پرواز به کره جنوبی، در ارتباط با برخی گزارشها مبنی بر احتمال انجام آزمایش هستهای یا موشک بالستیک توسط کره شمالی همزمان با سفر رئیس جمهوری آمریکا به کره جنوبی و واکنش احتمالی آمریکا، به خبرنگاران گفت: «ما از نزدیک با کره جنوبی و ژاپن هماهنگ هستیم و میدانیم که برای پاسخ به آن چه خواهیم کرد. ما نه تنها با متحدان خود، بلکه با چین ارتباط برقرار کردهایم، و این هماهنگیها و تماسها باعث شده است که توان آمریکا در دفاع از متحدانش افزایش یابد و تغییراتی در آرایش نظامیمان در منطقه به وجود بیاید.»