جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، پنجشنبه شب در کارزاری انتخاباتی در ایالت کالیفرنیا گفت که ایران به زودی آزاد میشود.
دولت بایدن از همان ابتدای شروع اعتراضات مردمی در پی کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، همراهی حمایت خود را از مردم اعلام کرده است.
پنجشنبه شب به وقت آمریکا وقتی جو بایدن که در حال سخنرانی در انتخاباتی پیش از انتخابات میاندورهای کنگره بود، دید که تعدادی گوشی تلفنهای موبایل خودشان را با نوشته «ایران آزاد» بالا بردهاند، این جمله را گفت: «نگران نباشید. ما ایران را آزاد میکنیم. آنها به زودی خود را آزاد میکنند.»
جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، روز جمعه در پاسخ به سئوال بخش فارسی صدای آمریکا، که آیا جو بایدن به دنبال تغییر نظام در ایران است، پاسخ داد: «آنچه در پیام او بود، همبستگی آمریکا با معترضان در ایران بود و او از همان ابتدا این کار را انجام داده، از پشت تریبون سازمان ملل متحد گفت ما در کنار معترضان ایرانی ایستادهایم که تلاش میکنند برای دریافت حقوق اولیهشان و برای آنچه که یک زن میتواند بپوشد یا نپوشد مبارزه میکنند. رهبری ایران با مشکلاتی که خود ساخته است مقابله میکند. اما در نهایت، آینده ایران باید متعلق به مردم ایران باشد.»
با تاکید بخش فارسی بر این که منظور رئیس جمهوری آمریکا از این که «ما ایران را آزاد می کنیم» چه بوده، آقای کربی باز هم تکرار کرد که آینده ایران به مردم ایران متعلق است.
هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت: «رئیسجمهوری خیلی صریح و ساده صحبت میکرد، در مورد اینکه چقدر ما با معترضان ایرانی همبستگی و همراهی داریم. اما همانطور که گفتم آینده ایران باید متعلق به مردم ایران باشد.»
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، بیست و دوم مهرماه، در شهر ارواین ایالت کالیفرنیا، ایالتی که جمعیت به سزای ایرانیتبار دارد، گفت: «به آنجا نگاه میکنم و پلاکارد ایران آزاد را میبینم، میخواهم بدانید که ما در کنار شهروندان و زنان شجاع ایران هستیم. این را واقعاً میگویم. مردمی که در حال حاضر برای حفظ حقوق اساسی خود تظاهرات میکنند. زنان و مردان باید از حق آزادی بیان و تجمع برخوردار باشند. زنان در سراسر جهان به طرق مختلف مورد آزار و اذیت قرار می گیرند، اما به خداوندی خدا زنان در ایران باید بتوانند آنچه را که می خواهند بپوشند. هیچ کس نباید به آنها بگوید چه بپوشند، و ایران باید به خشونت علیه شهروندانش که به دنبال استیفای حقوق خود هستند پایان دهد. مرگ مهسا امینی مرا بهت زده کرد. این بیداری تازه در ایران فکر نمیکنم تا مدتها آرام بگیرد.»
دولت بایدن در قبال جمهوری اسلامی سه رویکرد را همزمان و موازی پی گیری میکند: پاسخگو دانستن مقامات ایران از طریق تحریم مقامات سرکوبگر و مسئول در کشتن مردم، جلب همکاری بینالمللی از جمله بواسطه نهادهای سازمان ملل و همچنین از طریق اعطای مجوز معافیت از تحریم که در مورد ارتباطات اینترنتی صادر شده است.