لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۱۴

جشنواره فیلم برلین امسال «مبارزات برای آزادی در ایران و اوکراین» را برجسته می‌کند


پوستر جشنواره برلین. آرشیو.
پوستر جشنواره برلین. آرشیو.

مدیر جشنواره فیلم برلین می‌گوید معیار گزینش فیلم‌ها برای رقابت در هفتاد و سومین دوره از این جشنواره نه مضمون ملودرام آنها بلکه تاثیری است که بر زندگی ما می‌گذارند.

مستند شان پن درباره اوکراین که یک سال پیش در زمان حمله روسیه به این کشور فیلم‌برداری شد، یکی از برترین فیلم‌ها در جشنواره فیلم برلین در ماه آینده خواهد بود. جشنواره‌ای که در آن جایزه دستاورد زندگی به استیون اسپیلبرگ، کارگردان، اهدا خواهد شد.

کارلو چاتریان، کارگردان هنری و مدیر جشنواره برلین، روز دوشنبه ۳ بهمن، با اعلام فهرست فیلم‌های برگزیده برای این دوره از برلیناله، گفت زمانی که کارگردانان پن و آرون کافمن به کی‌یف برای فیلمبرداری فیلم «ابرقدرت» رفته بودند تانک‌های روسی از مرز اوکراین عبور کردند و بزرگترین درگیری اروپا از زمان جنگ جهانی دوم آغاز شد.

چاتریان گفت: «برلیناله دقیقا یک سال بعد از آن برگزار خواهد شد. شاید برلین بیشتر از جاهای دیگر به اوکراین مرتبط باشد، زیرا ما به اوکراین نزدیک هستیم و شماری از اوکراینی‌ها در برلین زندگی می کنند.»

برلیناله که ریشه در منطقه جنگ زده برلین غربی در خط مقدم در دوران جنگ سرد دارد، خود را یک جشنواره سیاسی می‌داند و چاتریان گفت که هفتاد و سومین دوره از این جشنواره با نمایش ده‌ها فیلم، مبارزات برای آزادی در اوکراین و ایران را برجسته می‌کند.

چاتریان گفت ۱۸ فیلمی که در این رقابت شرکت می‌کنند، از لحاظ مضمونی به دلیل دل مشغولی‌شان به ملودرام و عشق به هم مرتبط هستند، از «روزی همه‌چیز را به یکدیگر خواهیم گفت» ساخته امیلی عاطف، کارگردان ایرانی-فرانسوی که در باره خطر و خشونت عشق نوجوانی است، گرفته تا فیلم پسر دیسکوی جاکومو آبروزز، درباره بلاروسی که به لژیون خارجی فرانسه می پیوندد.

او گفت: «ما با در نظر گرفتن ملودرام گزینش نمی‌کنیم. ما فیلم‌هایی را انتخاب می‌کنیم که برایمان بازتاب داشته باشند.»

در این رقابت همچنین انیمیشن «سوزومی» ساخته ماکوتو شینکای ژاپنی جای خود را دارد که توسط چاتریان به عنوان «شاعر جوانی» توصیف شده است. این فیلم که در باره سفری در مجمع الجزایر ژاپن است، به دلیل رنگ آمیزی جسورانه‌اش متمایز است.

برلیناله همچنان به مسائل جنسیتی و هویتی که در سال‌های اخیر هیئت داوران آن را به خود مشغول کرده است توجه دارد.

«اورلاندو، زندگی‌نامه سیاسی من» نوشته پل پرسیادو خارج از رقابت اصلی نمایش داده می‌شود. این فیلم در باره نامه‌ای به ویرجینیا ولف، نویسنده سرشناس است که رمانی به همین نام (اورلاندو) دارد تا به او بگوید که شخصیتی که در رمان او تغییر جنسیت داده است، اکنون در زندگی واقعی وجود دارد.

XS
SM
MD
LG