لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۵۵

به درخواست زلنسکی، سوئیس میزبان نشست صلح اوکراین خواهد بود


دیدارولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین با رهبران سوئیس
دیدارولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین با رهبران سوئیس

سوئیس روز دوشنبه ۲۵ دی به درخواست ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، با میزبانی نشست جهانی صلح درباره اوکراین موافقت کرد.

با اعلام این آمادگی، سوئیس که تا کنون در جنگ اوکراین بی‌طرف بوده ، نشست سران را به منظور پیدا کردن راه حل برون‌رفت از جنگی که با اعزام نیروهای روسیه به اوکراین در تاریخ ۵ اسفند ۱۴۰۰ آغاز شد، برگزار خواهد کرد.

به گزارش رویترز، دولت سوئیس در بیانیه‌ای اعلام کرد «به درخواست رئیس جمهوری اوکراین، سوئیس با میزبانی نشست سران درباره فرمول صلح موافقت کرده است».

زلنسکی که در کنار همتای سوئیسی خود ویولا آمهرد در یک کنفرانس مطبوعاتی در برن صحبت می‌کرد، فهرست گسترده‌ای از شرکت‌کنندگان در نشست صلح برنامه‌ریزی‌شده ارائه نکرد، اما اشاره کرد که مایل است چه نوع کشورهایی در آن شرکت کنند.

زلنسکی گفت: «ما از حضور کشورهایی که به حاکمیت و تمامیت ارضی ما در اجلاس صلح احترام می‌گذارند، استقبال می کنیم.» و از شرکت سران کشورهای جنوب در این نشست استقبال کرد.

رئیس جمهوری اوکراین در این کنفرانس مطبوعاتی اضافه کرد: «برای ما مهم است که نشان دهیم تمام جهان با تجاوز روسیه مخالف است و تمام جهان طرفدار صلح عادلانه است.»

روسای جمهوری اوکراین و سوئیس گفتند که تیم‌هایشان سازماندهی این نشست را از روز سه شنبه ۲۶ دی، آغاز خواهند کرد، اما جزئیات این نشست و زمان و مکان آن را اعلام نکردند.

زلنسکی که به سوئیس سفر کرده است قصد دارد ضمن حضور در مجمع جهانی اقتصاد در «داووس» با دیگر رهبران جهان دیدار کند.

لی کیانگ، نخست وزیر چین، که این هفته در داووس به سر می‌برد، از جمله مقامات بلندپایه ای که زلنسکی با وی ملاقات خواهد کرد.

رئیس جمهوری اوکراین که پیشاپیش «مشارکت پکن در مذاکرات برای پایان دادن به مناقشه را حیاتی» خوانده بود، ۲۵ دی گفت که چین، یکی از متحدان کلیدی روسیه، «نقش بزرگی» در جهان ایفا کرده و به همین جهت می‌خواهد پکن هم در نشست سران به منظور بررسی «فرمول صلح» مشارکت کند، و افزود: «اما همه چیز به خواسته‌های ما بستگی ندارد.»

زلنسکی برای اولین بار فرمول صلح خود را در نشست نوامبر گروه ۲۰ اقتصادهای بزرگ اعلام کرد. فرمول صلح او خواستار احیای تمامیت ارضی اوکراین، خروج نیروهای روسیه و توقف درگیری‌ها، و همچنین آزادی همه زندانیان و بازداشت شدگان و موارد دیگر است.

کرملین روز دوشنبه ۲۵ دی در واکنش به مذاکرات داووس در مورد پیشنهادهای صلح اوکراین، این فرمول صلح را رد کرد و گفت که از این مذاکرات هیچ چیزی حاصل نخواهد شد زیرا روسیه بخشی از گفتگوها نبود.

پیشتر سوئیس، میزبان مجمع جهانی اقتصاد در داووس، گفت که هدف از مذاکرات صلح اوکراین در سطح مشاوران امنیت ملی، نهایی کردن اصول «برای صلح پایدار و عادلانه در اوکراین» است که هفته گذشته مقرر شد که مبنای مراحل بعدی در روند گفتگوهای صلح باشد.

ایالات متحده و شرکای غربی آن از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در اسفند ۱۴۰۰، با ارائه میلیاردها دلار کمک‌های جنگ‌افزاری، از بزرگترین اهداکنندگان کمک‌های نظامی به اوکراین بوده‌اند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، اوایل دی امسال در بخشی از سخنرانی پایان سال خود از کنگره آمریکا خواست که بودجه درخواستی جو بایدن برای حمایت از اوکراین، اسرائیل، و امنیت مرزی آمریکا را تصویب کند و گفت در صورتی که این بودجه تصویب نشود «تهران، مسکو، و پکن» خوشحال خواهند شد.

XS
SM
MD
LG