لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۰

جمهوری اسلامی تنها در یک روز دست‌کم ۱۳ تن را در زندان مرکزی کرج و قزل‌حصار اعدام کرد


 موج فزاینده اعدام در ایران
 موج فزاینده اعدام در ایران

منابع حقوق بشری گزارش دادند که مقامات قضایی جمهوری اسلامی صبح یک‌شنبه ۲۴ دی، دست‌کم ۱۳ تن را در زندان‌های مرکزی کرج و قزل‌حصار اعدام کردند. همچنین یک زندانی روز شنبه در زندان پارسیلون خرم‌آباد اعدام شد.

بنا بر گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۱۱ تن از این افراد در زندان مرکزی کرج اعدام شدند که اتهامات پنج تن از آنها ارتباط مربوط به مواد مخدر بود.

طبق این گزارش، هویت پنج فردی که در ارتباط با مواد مخدر در این زندان اعدام شدند، «اکبر تاج، حجت میری، حامد نظری، احمد لطیفی، و محمدعلی (با نام خانوادگی نامشخص) اعلام شده است.

در این گزارش هویت و اتهامات شش زندانی دیگر که در کرج اعدام شده‌اند، عنوان نشده است.

همچنین، وب‌سایت «هه‌نگاو» گزارش داده که صبح یک‌شنبه ۲۴ دی، دو زندانی به نام‌های «هادی نظری و علی میری» نیز در ارتباط با مواد مخدر در زندان قزل‌حصار استان البرز اعدام شدند.

بنا بر این گزارش، این دو زندانی اهل شهرستان هرسین در استان کرمانشاه بودند و پرونده آنها نیز مشترک بود.

علاوه بر این، سازمان حقوق بشر ایران گزارش داد که مقامات قضایی در استان لرستان صبح شنبه ۲۳ دی، یک زندانی به نام «رضا حیدری» را در زندان مرکزی خرم‌آباد معروف به زندان «پارسیلون» اعدام کردند.

بر اساس این گزارش، رضا حیدری از چهار سال قبل با اتهامات مربوط به مواد مخدر در زندان به سر برده بود.

اعدام زندانیان در ایران با جرائم مختلف در ماه‌های اخیر شدت بیشتری گرفته که با انتقادات داخلی و خارجی بسیاری همراه بوده است.

در روزهای پیشین، دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد که ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، اعدام سه مرد و یک زن در ایران بدون دادرسی عادلانه در رابطه با اتهامات ادعایی «جاسوسی» را اسفناک خوانده است.

ولکر ترک همچنین خواستار «توقف فوری» اعدام‌های بیشتر و «پایان رسمی اجرای احکام اعدام» در ایران شده است.

علاوه بر این، آبرام پیلی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، پنج‌شنبه ۲۲ دی، صدور حکم اعدام توسط جمهوری اسلامی برای محسن مظلوم، پژمان فاتحی، وفا آذربر و محمد (هژیر) فرامرزی، چهار شهروند کرد در ایران را محکوم کرد.

محمود امیری مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران که نهادی مستقر در نروژ است، پیش از این به صدای آمریکا گفته، بیشتر شهروندانی که در ایران اعدام می‌شوند اتهاماتی مرتبط با مواد مخدر و قتل دارند، اما بیش از ۴۰ سال اعدام نشان داده که به هیچ وجه از موارد جرایم خشن و مواد مخدر کم نشده است.

XS
SM
MD
LG