دستیار وزیر امور خارجه ایالات متحده در امور اقتصادی و تجارت چهارشنبه در یک کنفرانس تلفنی اعلام کرد:«تهاجم نظامی روسیه به اوکراین بحران غذا در جهان را وخیمتر کرده، اما مسکو میکوشد تحریم های آمریکا را عامل این بحران نشان دهد.»
به گفته رامین طلوعی «مواد غذایی و کودهای روسیه» مشمول تحریم های آمریکا نمیشوند.
این مقام وزارت امور خارجه آمریکا ادامه داد: «حملات روسیه به بنادر، انبارها، و شبکههای حملونقل اوکراین و همچنین مزاحمت کشتیهای جنگی روسیه برای خطوط کشتیرانی در دریای آزوف و دریای سیاه، صادرات اوکراین از جمله صادرات مواد غذایی را متوقف کرده است. غلاتی که مقصدشان خاورمیانه و شمال آفریقا و کشورهای دیگر بود، در بنادر دریای سیاه نشسته و میپوسد.»
به گفته وی علت بحران غلات در جهان، به وضوح در نابودی مزارع گندم توسط بمبهای روسیه، کشتن کشاورزان و مسدود کردن کشتیهای حامل غلات اوکراینی نمایان است.
رامین طلوعی به نقل از گزارشهای موثق احتمال داد که ارتش روسیه گندمهایی را که قرار بوده برای کشورهایی که نیاز شدید به واردات گندم دارند، ارسال شود به خارج از اوکراین و مناطق تحت کنترل روسیه منتقل میکند.
دستیار وزیر خارجه آمریکا ادمه داد که راه حل فوری بحران غذا در جهان پایان «جنگ وحشیانه روسیه علیه اوکراین» است.
وی در ادامه سخنانش اضافه کرد:«ایالات متحده نقش رهبری را در رابطه با امنیت غذایی جهان بر عهده دارد و برای کاهش تاثیرات تهاجم نظامی روسیه به اوکراین از نظر کمبود و گرانی مواد غذایی، میلیاردها دلار کمک مالی در نظر گرفته و متعهد به همکاری با جامعه بین المللی در این زمینه است.»
به غیر از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، تغییرات اقلیمی، خشکسالی و همهگیری ویروس کرونا بحران غذا در جهان را وخیمتر کرد.
به گزارش سازمان ملل، حدود ٢٠٠ میلیون نفر در جهان در «شرایط غذایی نا امن» هستند. همچنین تغییرات اقلیمی، خشکسالی و بحران آب زندگی میلیون ها نفر دیگر را تهدید میکند.
پرسش صدای آمربکا
سوران خاطری خبرنگار بخش فارسی صدای آمریکا در عراق از دستیار وزیر خارجه پرسید که برنامه ایالات متحده برای کشورهایی که پیشتر نیز به دلیل جنگهای داخلی و خشکسالی با بحران غذایی و آب مواجه بودند چیست؟ اشاره او به کشورهایی همانند سوریه، یمن و عراق بود که جنگ اوکراین بحران غذا را در آنها بیش از دیگر کشورها وخیم کرده است.
رامین طلوعی در جواب گفت:«قبل از این درگیری (جنگ اوکراین)، چالش های فوق العاده جدی برای امنیت غذایی جهانی وجود داشت و آب و هوا یکی از بزرگترین چالشها است. اگر به میانگین دما در سراسر جهان و پیشبینیها برای اینکه شرایط در آینده به کجا میرود نگاه کنیم، واضح است که ما به بذرها، محصولات و استراتژیهای مختلف برای انعطافپذیری بیشتر این محصولات نیاز خواهیم داشت.»
به گفته وی، بخشی از برنامه آمریکا «نه تنها تلاش برای رسیدگی به چالشهای فوری از طریق حمایت بشردوستانه بلکه تقویت تولید کود و رساندن مواد غذایی تولیدشده به مکانهایی است که بیشترین نیاز را دارند.»
او در پایان بر سرمایهگذاری، افزایش تابآوری و ظرفیت کشاورزی در سراسر جهان برای مقابله با این مشکلات بسیار جدی تاکید کرد.»