لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۶

ادامه احضار و بازداشت فعالان سیاسی و مدنی؛ محمد سیف‌زاده: در دادگاه حاضر نمی‌شوم


محمد سیف‌زاده، وکیل دادگستری
محمد سیف‌زاده، وکیل دادگستری

محمد سیف‌زاده، حقوقدان و وکیل دادگستری، از احضار خود به شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی تهران در روز شنبه نهم اردیبهشت خبر داد و اعلام کرد که در این دادگاه حاضر نخواهد شد.

وی در ویدیویی که روز چهارشنبه ششم اردیبهشت‌ روی شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، دادگاه‌های انقلاب اسلامی را «غیر قانونی» دانست و گفت در جلسات این دادگاه شرکت نمی‌کند و لایحه‌ای نیز برای دفاع از خود ارسال نخواهد کرد.

آقای سیف‌زاده تاکید کرد که طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، متهمان سیاسی باید در دادگاه‌های دادگستری با حضور هیأت منصفه واقعی و به صورت علنی محاکمه شوند.

این حقوقدان ۷۵ ساله ضمن رد اتهام‌های جدید علیه خود، افزود که در دادگاه شرکت نمی‌کند و با وجود بیماری‌های متعدد حاضر است باز هم به زندان برود.

محمد سیف‌زاده که به تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی متهم شده است، می‌گوید دلیل تشکیل این پرونده جدید علیه او، نوشتن نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد است.

در این نامه که به امضای ۴۵ تن از وکلا و فعالان حقوق بشر رسید، تاکید شده بود که دادخواهی حق همه مردم ایران است.

محمد سیف‌زاده، وکیل و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر طی سال‌های گذشته بارها بازداشت و زندانی شده است.

ادامه بازداشت و احضار فعالان سیاسی توسط نهادهای امنیتی

با وجود انتقادهای جهانی از وضعیت حقوق بشر در ایران، بازداشت فعالان سیاسی و مدنی توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی همچنان ادامه دارد.

علیرضا بهشتی‌شیرازی، فعال سیاسی و از مشاوران میرحسین موسوی، روز سه‌شنبه پنجم اردیبهشت به دست ماموران امنیتی بازداشت شد.

او پیش از بازداشت، در همایش مجازی «گفتگو برای نجات ایران» گفته بود که پنجره اصلاحات کاملا بسته شده و ایران در آستانه تغییر است. از علت بازداشت، نهاد بازداشت‌کننده و وضعیت او خبری منتشر نشده است.

علیرضا بهشتی‌شیرازی، نویسنده، مترجم و مدیرعامل انتشارات «روزنه»، در دوران نخست‌وزیری میرحسین موسوی، دبیر هیأت دولت او بود.

همچنین به گزارش وب‌سایت کلمه، نزدیک به میر حسین موسوی، مأموران امنیتی سه‌شنبه شب با حضور در خانه قربان بهزادیان‌نژاد، از مشاوران ارشد او، ضمن تفتیش و ضبط پاره‌ای از اموال خانه، لوازم الکترونیکی‌اش را با خود بردند.

بر اساس این گزارش، آقای بهزادیا‌ن‌نژاد برای صبح روز یکشنبه، دهم اردیبهشت، به دادسرای اوین احضار شده است.

قربان بهزادیان‌نژاد، ریاست ستاد میرحسین موسوی در سال ۸۸ را برعهده داشت که در جریان اعتراض‌ها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، بازداشت و به ۵ سال زندان محکوم شد. او همچنین در آبان ۹۸ هم به یک سال حبس محکوم شد.

بازداشت آقای بهشتی‌شیرازی و احضار آقای بهزادیان‌نژاد پس از سخنرانی‌شان در همایش آن‌لاین «گفتگو برای نجات ایران» انجام شده است.

در این حال، سمانه نوروز مرادی، فعال سیاسی، روز دوشنبه چهارم اردیبهشت به دست ماموران امنیتی در منزلش در تهران بازداشت شد. از علت بازداشت و محل نگهداری او خبری در دست نیست.

سمانه نوروز مرادی پیشتر نیز بارها بازداشت و زندانی شده است. برخی از آشنایان او نوشته‌اند با توجه به بیماری‌های متعددی که این فعال سیاسی دارد، نگران سلامت جسمی‌اش هستند.

کیوان صمیمی، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی، نیز روز ۳۱ فروردین‌ماه برای چندمین بار بازداشت شد و خانواده‌اش هنوز هیچ خبری درباره علت بازداشت و محل نگهداری او ندارند.

مصطفی نیلی، وکیل آقای صمیمی، روز سه‌شنبه پنجم اردیبهشت در توییتی با اشاره به سن و وضعیت جسمانی موکل خود، نسبت به بی‌خبری از وضعیت او ابراز نگرانی کرد.

کیوان صمیمی ۷۴ ساله که از او به عنوان مسن‌ترین روزنامه‌نگار زندانی نام برده می‌شود، طی سال‌های گذشته بارها بازداشت و زندانی شده است.

گزارشگران ویژه سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری این قبیل بازداشت‌ها را «خودسرانه» می‌دانند و بارها از مقام‌های جمهوری اسلامی خواستار آزادی زندانیان سیاسی شده‌اند.

XS
SM
MD
LG