با وجود انتشار شایعاتی مبنی بر مرگ مغزی آرمیتا گراوند، سازمان حقوق بشری ههنگاو بامداد پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۲ اعلام کرد به اطلاعاتی دست یافته که نشان میدهد این دختر نوجوان همچنان در بیمارستان فجر در کما بهسر میبرد.
عصر چهارشنبه ۱۹ مهر، برخی منابع خبری مدعی شدند که تیم پزشکان آرمیتا گراوند، به نیروهای امنیتی مستقر در بیمارستان فجر اعلام کردند،که آرمیتا دیگر هیچگونه علائم حیاتی ندارد و بطور قطع دچار مرگ مغزی شده است.
خبرگزاری برنا، وابسته به وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه ۱۹ مهر در گزارشی کوتاه بر اساس «پیگیریهای خبرنگار» خود با ادعای «تلاشهای مستمر کادر پزشکی بیمارستان فجر» اعلام کرد: «علائم حیاتی نسبتا پایدار آرمیتا گراوند طی چند روز گذشته تغییر یافته و تا حدودی به وخامت گراییده است.»
این رسانه حکومتی در گزارشی که پس از انتشار از پلتفرمهای مختلف حذف شد، همچنین نوشت که «تلاش تیم پزشکی برای بهبود» این دانشآموز ۱۶ ساله «همچنان ادامه دارد.»
شواهد و برخی گزارشها حاکی است آرمیتا گراوند، دختر نوجوان ۱۶ ساله، روز یکشنبه صبح ۹ مهرماه ۱۴۰۲، هنگام حرکت به سمت مدرسه، در ایستگاه مترو میدان شهدای تهران، بابت سر نکردن مقنعه و رعایت نکردن حجاب اجباری حکومتی، در داخل واگن، مورد حمله یک نیروی آمر به معروف قرار گرفته و با هل دادن وی، سرش به لبه در خروجی قطار برخورد کرده و پس از بیهوشی به کما رفته است.
رسانههای حکومتی در روزهای گذشته ضمن تکذیب درگیری نیروهای حجاببان شهرداری تهران با آرمیتا تلاش کردند تا القا کنند که این دختر نوجوان براثر حادثه طبیعی،دچار بیهوشی شده است.
در روزهای بستری آرمیتا در بیمارستان، شرایط بیمارستان فجر ارتش به شدت امنیتی گزارش شد. از حضور خبرنگاران مستقل برای تهیه گزارش از او جلوگیری و گفته شد که خانواده او به شدت زیر فشار نهادهای امنیتی بودهاند.