لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۰۱

پاشینیان: اتکا به روسیه «اشتباه استراتژیک» بود؛ ارمنستان روابط امنیتی خود را متنوع می‌کند


نخست وزیر ارمنستان، نیکول پاشینیان - آرشیو
نخست وزیر ارمنستان، نیکول پاشینیان - آرشیو

نخست وزیر ارمنستان، نیکول پاشینیان، سیاست اتکا به روسیه برای تضمین امنیت کشورش را «اشتباه استراتژیک» خواند، چرا که به گفته او مسکو نتوانست این تضمین را عملی کند و در حال کاهش نقش خود در منطقه است.

نیکول پاشینیان در مصاحبه‌ای با روزنامه ایتالیایی «لا رپوبلیکا» که یکشنبه منتشر شد، روسیه را متهم کرد که در تضمین امنیت ارمنستان در مواجهه با آنچه که به گفته او تجاوز جمهوری آذربایجان است، کوتاهی کرده است.

به نوشته رویترز، پاشینیان گفت روسیه که یک پیمان دفاعی با ارمنستان و یک پایگاه نظامی در آنجا دارد، ارمنستان را به اندازه کافی طرفدار روسیه نمی داند و گفت معتقد است روسیه در حال خروج از منطقه جنوب قفقاز است.

به گفته پاشینیان، ایروان از این رو تلاش دارد سازوکار امنیتی خود را متنوع کند، که اشاره‌ای آشکار به روابط این کشور با اتحادیه اروپا و آمریکا و تلاش‌هایش برای ایجاد روابط نزدیک‌تر با سایر کشورهای منطقه است.

پاشینیان درباره روابط نزدیک امنیتی با روسیه توضیح داد که «این نمونه باید به ما نشان دهد که وابستگی تنها به یک شریک در مسائل امنیتی، یک اشتباه استراتژیک است.»

سخنان پاشینیان منعکس کننده نارضایتی‌های داخل ارمنستان است. بسیاری از مردم ارمنستان می‌گویند روسیه در دفاع از منافع ارمنستان کوتاهی کرد.

پاشینیان نیروهای حافظ صلح روس را که برای حفظ توافق‌ آتش‌بس با باکو اعزام شده بودند متهم کرد که وظیفه خود را انجام ندادند.

واکنش فوری به مصاحبه پاشینیان از سوی مسکو که ریاست مذاکرات بین ایروان و باکو را بر عهده داشته است، گزارش نشده است.

پاشینیان در این مصاحبه گفت ساختار امنیتی ارمنستان «۹۹.۹۹۹ درصد» به روسیه متصل بود «از جمله زمانی که نوبت به خرید تسلیحات و مهمات می‌رسید.»

اما به گفته نخست وزیر ارمنستان: «امروز می‌بینیم که روسیه خود به سلاح، تسلیحات و مهمات (برای جنگ در اوکراین) نیاز دارد و در این شرایط قابل درک است که فدراسیون روسیه حتی اگر بخواهد، نمی‌تواند نیازهای امنیتی ارمنستان را برآورده کند.»

جمهوری آذربایجان با قطع ارتباط منطقه مورد مناقشه ارمنی‌نشین قره‌باغ کوهستانی یا آرتساخ با جهان خارج باعث شده است که اکثریت ارمنی آن منطقه با کمبود شدید غذا، سوخت و تجهیزات پزشکی مواجه شوند. باکو می‌گوید چنین کاری نکرده است.

پیشتر آمریکا نسبت به شرایط مردم آن منطقه ابراز نگرانی شدید کرده است. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، آخر ماه ژوئيه در تماسی با الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان «نگرانی عمیق (آمریکا) از وضعیت انسانی در قره باغ کوهستانی» را به او منتقل کرد.

واشنگتن بر لزوم فوری ترانزیت رایگان وسایل نقلیه تجاری، بشردوستانه و شخصی از طریق کریدور لاچین که دولت الهام علی‌اف آن را مسدود کرده، تاکید کرده است. آمریکا می‌گوید طرف‌های درگیر باید به مذاکرات صلح ادامه دهند.

XS
SM
MD
LG