باستانشناسان، پس از دو دهه بررسی دقیق روی سطح زمین، حفاریهای گستردهای را در سایت باستانی معروف «نیمچیسه» در نزدیکی کوههای آلپ اروپای مرکزی آغاز کردهاند. آنها شواهدی پیدا کردهاند که نشانگر یک کارگاه شیشهگری باستانی است.
به گزارش روزنامه جروزالم پست، «نیمچیسه» یک جامعه کوچک مربوط به تمدن «لا تن» عصر آهن (قرن سوم و دوم پیش از میلاد مسیح) در اروپای مرکزی، مدتها است که به خاطر گنجینه استثناییاش؛ بیش از دو هزار سکه طلا و نقره، مورد تجلیل قرار گرفته است.
البته پیش از این نیز کشف دستبندها و مهرههای شیشهای متعدد، اشاره به تولید شیشه در این مکان باستانی داشت. اما، تنها از طریق حفاریهای اخیر بود که این حدس و گمان به طور قطعی تایید شده است.
دکتر ایوان چیزمار، از مؤسسه میراث باستانشناسی «برنو» در جمهوری چک که سرپرست این گروه پژوهشی است، با ستایش از تکنیکهای شیشهگری «سلتها» گفت: «هنوز هیچکس نمیداند که سلتها چگونه دستبندهای شیشهای را درست میکردند.»
او بر لزوم مشخص شدن فناوری تولید این مصنوعات تاکید کرد.
اکنون دکتر چیزمار و تیم پژوهشیاش در تلاش برای یافتن پاسخ به این سوال دیرینه، بر حفاری منطقهای که قبلاً مقادیر قابل توجهی از اشیاء شیشهای روی سطح آن پیدا شده بود، تمرکز کردهاند.
نتایج پژوهشهای آنها در نشریه «انتکوئیتی» (به معنای دوران باستان)، که یک نشریه دانشگاهی معتبر است، منتشر شده است.
سلتها یک گروه از قبایل هندواروپایی بودند که حدود ۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح در اروپای مرکزی ساکن شدند. آنها آهنگرانی خبره بودند که زیورآلات و سلاحهای فلزی پر جزئیاتی از خود به جای گذاشتهاند.