در ادامه موج تعطیلی کارخانجات قدیمی و باسابقه ایران، کارخانه داروسازی «الحاوی» نیز بعد از ۵۵ سال فعالیت، اعلام تعطیلی کرد.
به گزارش رسانههای داخلی مدیرعامل شرکت داروسازی الحاوی در نامهای خطاب به رئیس سازمان غذا و دارو نوشت: «با توجه به اقدام نامتعارف و غیرقانونی سازمان غذا و دارو و با وجود تلاش بیدریغ این شرکت جهت تامین کمبودهای دارویی، همه فعالیتهای این شرکت ۵۵ ساله از مورخ ۱۴۰۲/۰۵/۲۴ تعطیل شده و تمامی پرسنل (حدود ۵۰۰ نفر) تعدیل میشوند.»
محمد آذرینیا افزود: «تبعات و خسارات وارده مستقیم متوجه مدیران سازمان غذا و دارو است و حق شکایت و اقدام قضایی برای این شرکت محفوظ است.»
مدیرعامل شرکت داروگر نیز ۱۵ خرداد امسال ضمن اعتراض به مشکلات تولید در ایران و اعلام تعطیلی این کارخانه، در نامهای به خبرگزاری «ایلنا» نوشت که تحمیل مالیاتهای ناعادلانه و ممانعت از خرید مواد اولیه و فروش کالا دلیل تعطیلی کارخانه داروگر تهران بوده است.
بیژن اسماعیلی در این نامه از «برخوردهای سلیقهای» و «سیاستهای غلط اقتصادی در ایران» و همچنین از محدودیتهای ایجاد شده برای خرید مواد اولیه و فروش کالا گلایه کرد.
در همان زمان محسن نادری رئیس هیئت مدیره صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته در گفتگو با خبرگزاری «ایسنا» نسبت به خروج شرکتهای بزرگ تجهیزات پزشکی از کشور هشدار داده بود.
او در تشریح فعالیت این شرکتها در بیرون از مرزها گفت که این شرکتها طراحی و تولید قطعات اصلی را در ایران انجام میدهند و در ترکیه و برخی کشورهای اروپایی مونتاژ میکنند.
هفدهم مرداد جاری نیز سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی از بحران کمبود دارو در کشور خبر داد و گفت که بی توجهی به این موضوع منجر به مرگ و میرهای ناشی از کمبود دارو خواهد شد.
سلمان اسحاقی افزود: «سه گزارش نظارتی در مورد بحران دارویی و ملزومات پزشکی در صحن علنی مجلس قرائت و مشخص شد که وزارت بهداشت و اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی به تکالیف خود عمل نکردند و کمبود ۲۰۰ قلم دارو در کشور به علت تخصیص ندادن ارز مورد نیاز از سوی دولت، اثبات شده است.»