باستانشناسان در شمال عراق سنگهایی را کشف کردهاند که روی آنها صحنههای جنگ و درختان در دوران تمدن آشور حکاکی شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، این کندهکاریهای روی تخته سنگهای مرمر که قدمتشان به ۲۷۰۰ سال پیش بازمیگردد، اواخر مهر توسط تیمی از کارشناسان در موصل، دومین شهر بزرگ عراق، کشف شد.
این کارشناسان هنگام کشف این آثار روی بازسازی دروازه باستانی «مَشکی»، که در سال ۲۰۱۶ توسط شبهنظامیان داعش با بولدوزر تخریب شده بود، کار می کردند.
فاضل محمد، رئیس عملیات مرمت، گفت که تیم او از کشف «هشت دیوارنگاره با سنگنوشت، و نقاشیها و نوشتههای تزئینی» شگفتزده شدند.
دروازه مَشکی یکی از بزرگترین دروازههای نینوا، شهر باستانی متعلق به دوران تمدن آشور، در این بخش از منطقه تاریخی میانرودان بود.
کندهکاریهای کشفشده، علاوه بر چیزهای دیگر، جنگندهای را نشان میدهد که آماده پرتاب یک تیر شده است. بعضی از آنها نیز با تصاویر درختان نخل تزئین شدهاند.
محمد با اشاره به یکی از پادشاهان دوران «آشوری نو» که از سال ۷۰۵ تا ۶۸۱ پیش از میلاد مسیح حکومت میکرد، افزود: «نوشتهها نشان میدهند که این نقاشیهای دیواری در زمان سلطنت سِناخِریب، شاه آشور، ساخته شدهاند.»
گروه دولت اسلامی (داعش) در سال ۲۰۱۴ بخشهای وسیعی از عراق و سوریه را تحت کنترل خود در آورد و کارزاری برای تخریب سیستماتیک اماکن باستانی ارزشمند در هر دو کشور راه انداخت. افراطگرایان با شور و شوق موزهها را خراب کردند و مکان های باستانی مهم و ارزشمند را ویران کردند تا با این کار تاریخ گذشته را پاک کرده و از بین ببرند.
نیروهای عراقی با حمایت ائتلاف بینالمللی به رهبری ایالات متحده شهر موصل را در سال ۲۰۱۷ از دست داعش آزاد کردند و افراطگرایان دو سال بعد آخرین قطعه زمینی را که زمانی کنترل می کردند را از دست دادند.
قلمرو عراق امروزی برخی از اولین شهرهای جهان را در خود جای داده بود. در این منطقه که زمانی سومریها، بابِلیها، و آشوریها در آن زندگی میکردند، هزاران مکان باستانی وجود دارد.