لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۱

اسرائیل گزارش عفو بین‌الملل در مورد «نسل‌کشی» را رد کرد


ارتش اسرائیل در غزه
ارتش اسرائیل در غزه

سازمان عفو بین‌الملل، پنجشنبه ۱۵ آذر، با انتشار گزارشی اسرائیل را به ارتکاب نسل‌کشی در نوار غزه و در جریان جنگ با حماس متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این سازمان اعلام کرد اسرائیل با حملات مرگبار، تخریب زیرساخت‌های حیاتی و جلوگیری از ارسال غذا، دارو و کمک‌های دیگر، به طور عمدی در صدد نابودی فلسطینی‌ها است.

این گزارش حقوق بشری می‌افزاید چنین اقداماتی را نمی‌توان با حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل یا حضور نظامیان در مناطق غیرنظامی توجیه کرد.

اگنس کالامارد، دبیرکل عفو بین‌الملل، در این گزارش گفت: «یافته‌های ما باید زنگ بیدارباشی برای جامعه بین‌المللی باشد: این نسل‌کشی است و باید فوراً متوقف شود.»

اسرائیل به شدت اتهامات نسل‌کشی را به عنوان یک «تهمت ضدیهودی» رد کرده است. این کشور در دیوان بین‌المللی دادگستری با چنین اتهاماتی مقابله می‌کند و همچنین اتهامات دیوان کیفری بین‌المللی مبنی بر ارتکاب جنایات جنگی توسط نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو و وزیر دفاع سابقش را رد کرده است.

وزارت خارجه اسرائیل در بیانیه‌ای گفت: «سازمان عفو بین‌الملل که سازمانی متعصب است، بار دیگر گزارشی ساختگی تولید کرده که کاملاً نادرست و بر اساس دروغ است.»

اسرائیل همچنین حماس را که وعده نابودی اسرائیل داده است، به ارتکاب کشتاری با هدف نسل‌کشی در حمله‌ هفتم اکتبر متهم و اعلام کرد که مطابق با قوانین بین‌المللی از خود دفاع می‌کند.

اسرائیل اعلام کرده است که در جنگ با حماس است، نه مردم غزه. متحدان کلیدی اسرائیل از جمله ایالات متحده و آلمان نیز این اتهامات را رد کرده‌اند. اما عفو بین‌الملل اسرائیل را به نقض کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۵۱ متهم کرده و گفته است اقدامات آن برای نابودی تدریجی جمعیت فلسطینی‌های غزه طراحی شده است.

این گزارش بیان می‌کند که اسرائیل با تخریب خانه‌ها، مزارع، بیمارستان‌ها و زیرساخت‌های آب، صدور دستورات تخلیه جمعی و محدودیت کمک‌های انسانی، شرایطی را به وجود آورده که هدف آن نابودی فلسطینی‌ها در غزه است.

عفو بین‌الملل همچنین ۱۵ حمله هوایی را از آغاز جنگ تا آوریل بررسی کرده که در آن‌ها دست‌کم ۳۳۴ غیرنظامی، از جمله ۱۴۱ کودک، کشته شده‌اند. در یکی از این حملات در ۲۰ آوریل در شهر رفح، خانه خانواده عبدالعال تخریب شد و سه نسل از اعضای این خانواده، شامل ۱۶ کودک، در خواب کشته شدند.

اسرائیل بارها ادعاهای نسل‌کشی و آپارتاید را رد کرده و اعلام کرده است که هدف آن تخریب حماس و حفظ امنیت غیرنظامیان مطابق قوانین بین‌المللی است.

اسرائیل مرگ غیرنظامیان را به حماس نسبت می‌دهد و کمبود کمک‌های انسانی را به سازمان ملل. اسرائیل ادعا می‌کند که تنها نظامیان را هدف قرار می‌دهد و مرگ غیرنظامیان نتیجه استفاده حماس از مناطق مسکونی و زیرساخت‌های نزدیک به خانه‌ها، مدارس و مساجد است.

همچنین، اسرائیل کمبود کمک‌ها را ناشی از ناکارآمدی سازمان ملل می‌داند و می‌گوید صدها کامیون کمک وارد غزه شده است، اما سازمان ملل می‌گوید شرایط خطرناک اجازه تحویل کمک‌ها را نمی‌دهد و اسرائیل را مسئول محدودیت‌های شدید در داخل غزه و کاهش نظم و قانون می‌داند.

جنگ از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، زمانی که نیروهای حماس به جنوب اسرائیل حمله کردند و ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۵۰ نفر، از جمله کودکان، را گروگان گرفتند.

این جنگ یکی از مرگبارترین درگیری‌ها از زمان جنگ جهانی دوم است که باعث آوارگی ۹۰ درصد از جمعیت ۲.۳ میلیونی غزه شده است. بسیاری در اردوگاه‌های موقت و شرایط وخیم بدون غذای کافی یا بهداشت مناسب زندگی می‌کنند.

حماس، گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد

XS
SM
MD
LG