لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۴

مجمع عمومی سازمان ملل از تشکیل یک کشور فلسطینی حمایت کرد


نماینده تشکیلات فلسطینی در سازمان ملل متحد، ریاض منصور - آرشیو
نماینده تشکیلات فلسطینی در سازمان ملل متحد، ریاض منصور - آرشیو

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه با درخواست از اسرائیل به خروج از اراضی اشغالی فلسطینی، از تشکیل یک کشور فلسطینی حمایت کرد. در همین حال، اعلام شد کنفرانسی بین‌المللی در ماه ژوئن سال ۲۰۲۵ برای احیای راه‌حل دو کشوری برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه در قطعنامه‌ای که با ۱۵۷ رأی موافق در برابر ۸ رأی مخالف (از جمله ایالات متحده و اسرائیل) و ۷ رأی ممتنع تصویب شد، مجمع عمومی حمایت قاطع خود را از راه‌حل دو کشوری اسرائیل و فلسطینی مطابق با قوانین بین‌المللی اعلام کرد.

این مجمع تأکید کرد که دو کشور باید «در صلح و امنیت در کنار یکدیگر و در مرزهای شناخته‌شده، مبتنی بر مرزهای پیش از سال ۱۹۶۷» زندگی کنند.

برای احیای تلاش‌های دیپلماتیک در جهت تحقق این راه‌حل، مقرر شد در ژوئن ۲۰۲۵ یک نشست بین‌المللی در سطح عالی در نیویورک برگزار شود که ریاست آن را فرانسه و عربستان سعودی به‌طور مشترک بر عهده خواهند داشت.

سازمان ملل متحد، کرانه باختری، شرق اورشلیم و نوار غزه را به‌ عنوان سرزمین‌هایی که «به‌طور غیرقانونی» تحت تصرف اسرائيل می‌شناسد. اسرائیل نوار غزه را در سال ۱۹۶۷ اشغال کرد و تا سال ۲۰۰۵ نیروها و شهرک‌هایی در آنجا داشت. هرچند اسرائيل عقب‌نشینی کرده، اما همچنان از آن به‌عنوان قدرت اشغالگر یاد می‌شود.

مجمع عمومی سازمان ملل با اشاره به احکام اخیر دیوان بین‌المللی دادگستری، از اسرائیل خواست که «حضور غیرقانونی خود را در اراضی اشغالی فلسطینی در اسرع وقت پایان دهد» و تمامی فعالیت‌های شهرک‌سازی جدید را متوقف کند.

نماینده تشکیلات فلسطینی در سازمان ملل، ریاض منصور، گفت: «مسئله فلسطینی از ابتدای تشکیل سازمان ملل در دستور کار آن قرار داشته و همچنان مهم‌ترین آزمون برای اعتبار و اقتدار این سازمان و برای وجود یک نظم مبتنی بر قوانین بین‌المللی است.»

یک قطعنامه‌ مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۴۷ بود که «فلسطین تحت قیمومیت بریتانیا» را به دو دولت عرب و یهود تقسیم کرد. اما تنها دولت اسرائیل در ۱۴ مه ۱۹۴۸ اعلام وجود کرد. این امر منجر به جنگ میان همسایگان عرب اسرائیل با این کشور گردید.

XS
SM
MD
LG