زنان ملیپوش آمریکا به توافق مهمی با فدراسیون فوتبال این کشور دست یافتند تا به جنگ حقوقی شش ساله بر سر دستمزدهای خود پایان دهند.
به گزارش آسوشیتدپرس، این توافق شامل ۲۴ میلیون دلار، همراه با حقوق و پاداشهای مشابه با ملیپوشان مرد آمریکایی است.
به این ترتیب، ۲۲ میلیون دلار بصورت مستقیم به این زنان ملیپوش پرداخت میشود تا میان آنها تقسیم شود.
دو میلیون دیگر در صندوقی خواهد بود که بصورت کمکهای مالی در اختیار بازیکنان بازنشسته قرار میگیرد، یا صرف پروژههای خیریه و آموزشی برای گسترش ورزش زنان میشود.
در عین حال، فدراسیون فوتبال آمریکا متعهد به پرداخت برابر به زنان و مردان، از جمله جوایز نقدی جام جهانی فوتبال میشود. البته اهدای جوایز یکسان جام جهانی، مشروط به مذاکره با اتحادیههایی است که به طور جداگانه نماینده زنان و مردان هستند.
مگان راپینو، هافبک ۳۶ ساله تیم ملی زنان فوتبال آمریکا به آسوشیتدپرس گفت :«برای نسل ما، دانستن اینکه به دوران بازی خود در شرایطی پایان میدهیم که شرایط برای زنان نسبت به گذشته بهتر شده، همه چیز است.»
او در ادامه افزود که اگر این زنان ملیپوش مطمئن نباشند که این ماجرا در آینده تکرار نخواهد شد، هیچ عدالتی در کار نیست و زحمات آنها نتیجهای نخواهد داشت.
این توافق، پیروزی بزرگی برای زنان ملیپوش آمریکایی بود که با دومین قهرمانی متوالی خود در جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۱۹ فرانسه، باعث شدند تا هواداران شعار «پرداخت برابر» را در اعتراض به تبعیضهای جنسیتی سر دهند.
از طرفی پایان این جنگ حقوقی، موفقیت قابل توجهی برای سیدنی پارلو کون، ملیپوش سابق، و رئیس فدراسیون فوتبال آمریکا است که در ماه مارس ۲۰۲۰ به این سمت برگزیده شد.
او جانشین کارلوس کوردیرو شد که مدعی بود زنان نسبت به همتایان مرد توانایی فیزیکی و مسئولیت کمتری دارند. این سخنان تبعیضآمیز، جنجال بزرگی به پا کرد و در نهایت منجر به استعفای کارلوس کوردیرو شد.
سیدنی پارلو کون، این توافق هیجانانگیر را موفقیت بزرگی توصیف کرد که باعث میشود تا فدراسیون فوتبال آمریکا و زنان ملیپوش در آینده همکاری نزدیکتری داشته باشند.
او در ادامه افزود که با حل این اختلاف، میتوان روی اهداف مهمتری، از جمله گسترش فوتبال و افزایش فرصتها برای زنان و دختران تمرکز کرد.
تیم ملی فوتبال زنان آمریکا تاکنون چهار بار قهرمان جام جهانی فوتبال شده است و از قدرتهای این رشته ورزشی محسوب میشود.
این در حالی است که تیم ملی فوتبال مردان آمریکا از سال ۱۹۳۰ که به مرحله نیمه نهایی جام جهانی رسید، موفقیت دیگری نداشته است، و حتی به جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه نیز نرسید.