در حالی که اکثر کشورهای جهان حمله روسیه به اوکراین را محکوم کردهاند، رهبر جمهوری اسلامی ایران بدون این که حتی یک بار از روسیه نام ببرد، آمریکا را مقصر دانست و گفت که ایالات متحده از ایجاد بحران در کشورهای دیگر «تغذیه میکند» او همچنین ادعا کرد: «اوکراین قربانی سیاستهای آمریکا است.»
آیتالله علی خامنهای روز سهشنبه ۱۰ اسفند در سخنانی کوتاه گفت که جمهوری اسلامی خواهان «توقف جنگ» است و تأکید کرد آمریکا با «کودتای رنگی» و «مخملی» وضعیت اوکراین را «به این نقطه» رسانده است. خامنهای همچنین مدعی شد: «اگر در اوکراین مردم وارد میدان میشدند، وضع دولت اینگونه نمیشد، اما چون مردم دولت را قبول نداشتند وارد نشدند.»
مقامات سایر کشورها واکنشهای متفاوتی به حمله روسیه علیه اوکراین داشتهاند.
از جمله همزمان با پخش سخنرانی سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در کنفرانس خلع سلاح در ژنو، سفیر اوکراین و دیپلماتهای شمار زیادی از کشورهای دیگر از محل کنفرانس خارج شدند.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، روز سهشنبه گفت که تهاجم روسیه به اوکراین بدتر از آن چیزی است که وی انتظارش را داشت. آقای جانسون که در پایتخت لهستان، ورشو، صحبت میکرد، گفت قاره اروپا شاهد فاجعهای است که دارد سر باز میکند و پخش میشود.
نخست وزیر بریتانیا گفت روشن است که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، «آماده است تا از روشهای وحشیانه و کور علیه غیرنظامیان بیگناه و بمباران برجها، شلیک موشک به برجها، و کشتن کودکان استفاده کند، همانطوری که در افزایش تعداد (تلفات) شاهد آن هستیم.»
آنکارا با جنگی توصیف کردن شرایط اوکراین اعلام کرده است که کنوانسیون بینالمللی ۱۹۳۶ مونترو را که به آن کشور حق محدود کردن استفاده از آن تنگهها را در دوران جنگ میدهد، به اجرا گذاشته و دسترسی به آنها را بسته است.
وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه در تماس با همتای ترک خود، از آنکارا به خاطر اجرای آن پیمان تقدیر کرد. به نوشته رویترز، این پیمان با این حال برای کشتیهایی که به پایگاههای نظامی خود باز می گردند معافیت در نظر گرفته است.
بامداد پنجشنبه ۵ اسفند، ولادیمیر پوتین رئيس جمهوری روسیه، فرمان عملیات نظامی در اوکراین را صادر کرد.
تنش میان روسیه و اوکراین به سال ۲۰۱۳ باز میگردد. با وجود این که دو کشور توافق صلح امضا کرده بودند، اما از دو ماه پیش روسیه بیش از ۱۵۰ هزار نیروی نظامی در مرز اوکراین مستقر کرده بود.