لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۲

قطعاتی در محل جستجوهای هواپیمای «ایرآسیا» دیده شد


بامبنگ سوئلیستیو، رئیس سازمان جستجو و نجات اندونزی گفت که هواپیمای ناپدید شده ایرآسیا احتمالا «ته دریا است.»

مقامات اندونزی روز دوشنبه تایید کردند که یک هواپیمای استرالیایی، قطعاتی را در آب های بورنئو، حدود ۱۱۰۰ کیلومتری آخرین موقعیت شناسایی شده هواپیمای ناپدید شده «ایر آسیا»، مشاهده کرده است.

یوسف کالا، معاون رئیس جمهوری اندونزی، گفت ۳۰ کشتی و ۱۵ هلی کوپتر و هواپیما، در عملیات جستجو برای یافتن ایرباس A۳۲۰ ایر آسیا شرکت دارند. او با اشاره به هواپیمای پرواز ۳۷۰ مالزی که در ماه مارس سال جاری میلادی ناپدید شد و هنوز اثری از آن پیدا نشده است، سعی کرد که انتظارات برای پیدا کردن هواپیمای ایر آسیا را افزایش ندهد.

از ساعت شش بامداد روز دوشنبه به وقت محلی، امدادگران کشورهای اندونزی، مالزی و سنگاپور جستجو برای یافتن هواپیمای پرواز ۸۵۰۱ «ایرآسیا» را آغاز کردند.

بامبنگ سوئلیستیو، رئیس سازمان جستجو و نجات اندونزی گفت که هواپیمای ناپدید شده ایرآسیا احتمالا «ته دریا است.»

سوئلیستیو روز دوشنبه در جاکارتا به خبرنگاران گفت فرض بر این است که ایرباس ۳۲۰ با ۱۶۲ سرنشین روز یکشنبه در آب های دریای جاوه اندونزی سقوط کرده است. او گفت: «موقعیتی که تخمین زده می شود هواپیما در آن سقوط کرده، ته دریا است.»

جستجوها در دریای جاوه برای هواپیمای ایرآسیا که بامداد یکشنبه در مسیر اندونزی به سنگاپور در هوای توفانی ناپدید شد، با فرا رسیدن شب و تاریک شدن هوا، متوقف و به روز دوشنبه موکول شد.

از صبح روز یکشنبه ۲۸ دسامبر – ۷ دی‌ماه – به دنبال قطع ارتباط هواپیمای مسافربری «ایرآسیا» با برج مراقبت، هواپیماها و قایق‌های گشتی برای یافتن هواپیما جستجو را آغاز کردند.

کاخ سفید اعلام کرد باراک اوباما رییس جمهوری ایالات متحده به مقامات دولتی دستور پیگیری موضوع را داده است. وزارت خارجه این کشور در پی این دستور ریاست جمهوری برای هرگونه کمک اعلام آمادگی کرده است.

ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا در بیانیه ای گفت که از این ناوگان درخواست نشده که در عملیات جستجو شرکت کند. لورن کول، معاون روابط عمومی ناوگان گفت: ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا «همچون گذشته آماده ارائه هرگونه کمکی است.»

اما کمک های آمریکا ممکن است به زودی در جستجوها استفاده شود. سوئلیستیو گفت اندونزی ابزار لازم را برای جستجوهای زیر آبی در اختیار ندارد: « بنابراین، ما از کشورهای دیگر [ابزار] را قرض خواهیم گرفت. آنها بریتانیا، فرانسه و آمریکا هستند.»

چین نیز پیشنهاد کمک داده است.

دریای نسبتا کم عمق جاوه، یکی از شلوغ ترین راه های آبی در جهان است.

تونی فرناندز، رئیس ایر آسیا گفت از این حادثه بسیار ناراحت و باورش برای او سخت است. او گفت اولویت اصلی شرکت رسیدگی به خانواده مسافران و خدمه هواپیما و همچنین همکاری کامل برای تحقیقات در حال انجام است. فرناندز گفت نمی خواهد در مورد این حادثه گمانه زنی کند.

در جاکارتا، وزیر حمل و نقل اندونزی گفت که دولت این کشور فعالیت شعبه ایر آسیا در اندونزی را مورد بررسی قرار می دهد. اما تونی فرناندز گفت تا روز یکشنبه، شرکت هواپیمایی او هیچ کشته ای نداشته است. او گفت تا آن زمان، ایر آسیا ۲۲۰ میلیون مسافر را جابجا کرده است.

مسافران هواپیما شامل ۱۴۹ اندونزیایی، ۳ شهروند کره جنوبی، یک بریتانیایی، یک مالزیایی، و یک سنگاپوری بودند. هفت خدمه هواپیما شامل ۶ اندونزیایی، و یک کمک خلبان فرانسوی بودند.

پرواز ۸۵۰۱ خطوط هوایی ایر آسیا با ۱۶۲ مسافر و خدمه از شهر سورابایا در اندونزی رهسپار سنگاپور بود. پرواز در این مسیر دو ساعت بیشتر طول نمی‌کشد. اما در ساعت ۶:۱۷ دقیقه صبح به وقت محلی، از صفحه رادار برج مراقبت فرودگاه سورابایا خارج شد. مقامات هوایی منطقه می‌گویند پرواز فوق ارتباطش را بر روی جاوه از دست داد. همچنین گفته می‌شود که پیش از قطع ارتباط، خلبان برای پرهیز از هوای نامساعد درخواست تغییر مسیر کرده بود.

در سورابایا، دومین شهر بزرگ اندونزی، بستگان مسافران شب را در نگرانی و بی‌خبری به صبح رساندند.

جوکو ویدودو، رئیس جمهوری اندونزی از مردم کشورش خواست تا برای سلامتی سرنشینان هواپیما دعا کنند.

شرکت هوایی ایرآسیا به نشانه همدلی با خانواده‌های مسافران پرواز ناپدید شده، نمایه شرکت خود را بر روی توییتر از رنگ اصلی – قرمز و سفید – به خاکستری تغییر داد.

و پاپ فرانسیس در مراسم عشای ربانی روز یکشنبه در میدان سنت پیتر رم گفت برای سرنشینان هواپیما دعا می‌کند.

ایر آسیا اشاره کرده که هواپیمای مفقود شده ۲۳ هزار ساعت پرواز داشته است.​

سالی فاجعه‌بار برای خطوط هوایی مالزی

ناپدید شدن هواپیمای ایرآسیا سومین فاجعه برای خطوط هوایی مالزی در سال ۲۰۱۴ است. در ماه مارس – اسفند گذشته – یک هواپیمای مسافربری متعلق به خطوط هوایی مالزی با ۲۳۰ مسافر ناپدید شد. سرنوشت پرواز شماره ۳۷۰ هنوز روشن نشده است.

در اوایل تابستان نیز یک هواپیمای مسافربری دیگر مالزی در آسمان اوکراین سرنگون شد و هر ۲۹۰ مسافر آن کشته شدند. سانحه در جریان جنگ داخلی میان شورشیان شرق اوکراین علیه دولت مرکزی رخ داد.

کارشناسان پرواز می‌گویند سانحه روز یکشنبه با ناپدید شدن دو هواپیمای دیگر از جهاتی متفاوت است: در دو مورد پیشین، خلبان با برج مراقبت تماس نگرفته و درخواست کمک نکرده بود.

تفاوت دیگر این که اگر پرواز روز یکشنبه در آب‌های نسبتاً کم‌عمق دریای جاوه سرنگون شده، برخلاف پرواز شماره ۳۷۰ که احتمال می‌رود جایی در قعر اقیانوس هند سقوط کرده باشد، جستجو برای آن بسیار آسان‌تر و سریع‌تر به نتیجه خواهد رسید.

XS
SM
MD
LG